Connect with us

technokrata

Tovább robog a szélessáv

Dotkom

Tovább robog a szélessáv

Márciusban 17 ezer új felhasználóval bővült a magyarországi vezetékes szélessávú piac, ezzel az ügyféltábor 1,583 milliósra nőtt – derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság jelentéséből.

Az idei első negyedévben 46 ezer új előfizetőt gyűjtöttek a szolgáltatók, az egy évvel korábbihoz képest pedig 185 ezerrel többen interneteztek vezetékes szélessávú kapcsolaton keresztül. Hagyományos telefonvonalon nyújtott adsl-szolgáltatásra 804 ezren fizettek elő márciusban, ez pedig mindössze kétezer új ügyfelet jelent az elmúlt hónapban. A négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató (UPC, T-Kábel, Fibernet, Digi) szélessávú internet-előfizetőinek száma 550 ezerről 561 ezerre emelkedett. A négy cég piaci részesedése alapján az országban összesen 779 ezren érték el márciusban az internetet kábeltelevíziós hálózaton keresztül.

Az elmúlt hónapban a bekapcsolt vezetékes vonalak száma a február végi 3,121 millióról 3,115 millióra csökkent. A lakosság számára vetített vezetékespenetráció 31,07 százalékra, a háztartások ellátottsága pedig 62,01 százalékra esett vissza. Az előfizetők márciusban 19 ezer, az év első negyedében pedig több mint 39 ezer számot vittek át új szolgáltatóhoz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák