Connect with us

Hirdetés

technokrata

Komoly megtakarítások érhetők el az e-aukcióval

Dotkom

Komoly megtakarítások érhetők el az e-aukcióval

A gazdasági válság hatására a vállalkozásoknak és intézményeknek a költségek csökkentése mellett felül kell vizsgálniuk jelenlegi működésüket, folyamataikat. Ezek hatékonyabbá tételéhez nagy segítséget adnak az új üzleti modellben működő informatikai alkalmazásszolgáltatások, közülük is kiemelkedő az e-aukciós szolgáltatás gyorsan elérhető költségcsökkentési eredményeivel.

A T-Systems informatikai alkalmazásszolgáltatásának lényege, hogy az interneten keresztül teszi elérhetővé ügyfelei számára az igényelt informatikai alkalmazásokat, amelyekért ügyfeleink meghatározott díjat, általában havidíjat fizetnek – mondta el lapunknak Répás Róbert, a Marketline termékmenedzsere. A szolgáltatás segítségével az informatikai rendszer bevezetési és működtetési költsége jelentősen csökken, hiszen a vállalkozások, intézmények saját beruházás nélkül jutnak hozzá a rendszer szolgáltatásaihoz, és nem kell aggódniuk az adatok tárolása, a rendszer támogatása és fenntartása miatt sem. Az alkalmazásszolgáltatások másik legfőbb erénye a gyors bevezetés, használatuk gyorsan elsajátítható. Az alkalmazásszolgáltatások egyszerű, ügyfélbarát felhasználói felülettel rendelkeznek, ügyfélszolgálatunk a nap 24 órájában segít a rendszer használatában – mindig van kihez fordulni.

A beszerzési aukciós szolgáltatás – a T-Systems költségcsökkentésre egyik legalkalmasabb megoldása – egy internetalapú, elektronikus versenyeztető eszköz a beszállítók hatékonyabb kiválasztásának és a legjobb ajánlati paraméterek (ár, fizetési, szállítási határidő, stb.) eléréséhez. A valós idejű tárgyalásnak köszönhetően erős verseny alakul ki, a szállítók egymással versenyeznek. Az e-aukciós szolgáltatás segítségével jelentős munkaidő-megtakarítás érhető el a beszerzés tárgyalási szakaszában, mivel valamennyi résztvevővel egy időben teszi meg ajánlatait – jelentette ki Répás.”A T-Systems Marketline szolgáltatása Magyarország legrégebbi és legsikeresebb beszerzési e-aukció szolgáltatója, több mint 3100 sikeres aukcióval, 4500-nál több regisztrált beszállítóval. Ügyfeleink már 20 milliárd forintot takarítottak meg az aukciós szolgáltatásunk segítségével. A beszerzési aukciók tapasztalatai azt mutatják, hogy a beszerzési árakat átlagosan 18 százalékkal lehet csökkenteni” – mondott konkrét adatokat a megtakarítások nagyságára az aukciós szolgáltatás termékmenedzsere. Hozzátette, ügyfeleink többféle költségelemet aukcióztatnak. Az aukciók tárgya a nyomdai, logisztikai, üzemeltetési és mérnöki szolgáltatásoktól kezdve az irodaszereken és informatikai eszközökön át a termelési alapanyagok és stratégiai eszközök beszerzéséig terjed.

A virtuális piactérhez vevőként csatlakozó vállalatok az egyszeri aukciók szervezésén túl integrált beszerzési és szállítói rendszert is kialakíthatnak. Az ilyen alkalmazások használata támogatja a vevő és szállító közti beszerzéssel kapcsolatos kommunikáció teljes elektronizálását egészen az elektronikus számla küldéséig és fogadásáig. Az elektronikus számla alkalmazása a kibocsátónál a számlával kapcsolatos költségeket felére is csökkentheti, például a postaköltség elhagyásával – mondta el Répás Róbert.

A közbeszerzésben 2008. január 1. óta használható az e-aukciós szolgáltatás. A részletes szabályozás a 257/2007-es kormányrendeletben található, ami alapján a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó szervezetek közbeszerzési eljárásaikban alkalmazhatnak beszerzési e-aukciót – amit a rendelet árlejtésnek nevez. A jogszabályalkotó céljai közt szerepel, hogy 2010-től kötelezővé tegye az elektronikus közbeszerzés alkalmazását, aminek részét képezi az árlejtés, beszerzési e-aukció. A T-Systems rendelkezik a rendeletben előírt, külső, független rendszervizsgáló által folyamatosan ellenőrzött minőségirányítási és információbiztonsági irányítási rendszerrel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés