Connect with us

Vége az ingyenzenének, elhallgatott a Last.fm

Dotkom

Vége az ingyenzenének, elhallgatott a Last.fm

A Last.fm csütörtökön üzenetben értesítette a nem amerikai, német vagy brit felhasználókat, hogy az ingyenes rádióhallgatási lehetőség véget ért, majd nem sokkal később valóban megszakadt a műsor.

A brit székhelyű Last.fm március végén jelentette be, hogy az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és Németország kivételével minden országban megszünteti a felhasználók számára ingyenes, reklám-finanszírozott zenehallgatási lehetőséget – írta a HWSW.hu. A szigorítás oka, hogy az egyre népszerűbbé váló zenei közösségi oldalt világszerte mind többen használták nem csak közösségi és információs oldalként, de mindennapi zeneforrásként is. Ugyan a Last.fm rádió nem on-demand szolgáltatásnak számít, hisz a felhasználó csak közvetetten tudja befolyásolni, hogy milyen zenék kerüljenek “adásba”, ennek ellenére a sugárzott számok után kell licencdíjat fizetnie, igaz a webrádiókra vonatkozó alacsonyabb rátával.

Azokban az országokban, ahol a Last.fm nem épített ki kereskedelmi pozíciókat, elhanyagolható bevételt hoztak a Google szöveges hirdetései, illetve az Amazon.com-os vásárlások után kapott tranzakciós díjak. A cég épp ezért döntött úgy, hogy globálisan csak előfizetési díjért cserébe vehető igénybe a szolgáltatás, s csak azokban az országokban hagyja meg az ingyenességet, ahol számottevő hirdetési bevétellel rendelkezik.

Eredetileg március végén jelentették be a változtatást, amelyet akkor a felhasználók zúgolódására elhalasztottak; egészen tegnapig. A Last.fm fizetős szolgáltatása havi 1,5 angol font, 2,5 euró, 3 dollár vagy 350 japán jen befizetésért cserébe a rádiókon túl reklámmentességet, egyedi lejátszási listák készítésének lehetőségét, illetve néhány extra információs funkciót kínál. A zenei szájt többi szolgáltatása természetesen továbbra is ingyenes mindenki számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő