Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung nem számít sok jóra

Dotkom

A Samsung nem számít sok jóra

A világ legnagyobb memóriachip- és folyadékkristályos kijelző gyártója szerint korai még a fogyasztó kereslet növekedésében bízni. A koreai vállalat profitja 72 százalékkal csökkent az első negyedévben.

A villággazdaság továbbra is gyenge marad és a verseny is nagy nyomást fejt majd ki a profitra – mondta a Robert Yi, a Samsung alelnöke, miután prezentálták a koreai elektronika cég első negyedéves profitját, amely 619,2 milliárd wonra zuhant (461 millió dollár) az egy évvel korábbi 2190 milliárdról. A csökkenést a chipek és az LCD-k eladáscsökkenése okozta.

A bejelentést követően a Samsung az utóbbi három hónap legnagyobb esését produkálta a szöuli börzén, megszakítva egy kétnapos emelkedést. A visszaesés oka a borús jövőbeni kilátások. A cég papírjai 5,6 százalékkal estek és 592000 won-on zártak, ezzel az MSCI Asia Pacific Indexet 0,3 százalékkal húzták le. A részvények ebben az évben eddig 31 százalékkal emelkedtek köszönhetően azoknak a várakozásoknak, hogy a termelés visszafogása segíthet enyhíteni a túlkínálatot chipekből és LCD-kből.

A nyilvánosságra hozott számok ettől függetlenül felülmúlták az elemzői várakozásokat, a Samsung 147,6 milliárd won-os üzemi eredménye ugyanis jelentősen meghaladja a 242 milliárdos veszteségre vonatkozó várakozásokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés