Connect with us

Válság idején is veszik a szupermobilt

Dotkom

Válság idején is veszik a szupermobilt

Az iPhone okos telefonnak köszönhetően nagyot gurított az Apple.

Az iPhone okos mobiltelefonok iránti kitartó kereslet segített az Apple Inc.-nek abban, hogy iMac számítógépeinek csökkenő eladásai ellenére váratlanul jó negyedévet produkáljon. A társaság nettó nyeresége 15 százalékkal, 1,21 milliárd dollárra – részvényenként 1,33 dollárra – ugrott üzleti évének márciusban végződött második negyedében az egy évvel korábbihoz képest. A Reuters által megkérdezett szakértők 1,09 dolláros részvényenkénti eredményt prognosztizáltak.

Az iPhone eladásai több mint kétszeresükre ugrottak, aminek köszönhetően az árbevétel 8,7 százalékkal, 8,2 milliárd dollárra nőtt. Az elemzők 7,96 milliárdos forgalmat vártak. Az AT&T, az Apple exkluzív távközlési partnere az amerikai piacon az okos telefonok értékesítésében azt közölte, hogy 1,6 millió új iPhone-t helyeztek üzembe az ügyfelei január-márciusban.

Ezzel összesen 3,79 millióra nőtt az eladott okos telefonok száma, ami megint csak több a szakértők 3,3 milliós jóslatánál. Az Apple bejelentette, hogy – az USA, India, Oroszország, Brazília és Európa után – értékesíteni akarja az iPhone-t Kínában is.

Az iMacek eladásai ugyan 3 százalékkal zsugorodtak a negyedévben, ám a 2,2 millió értékesített komputer még így is több az elemzői várakozásoknál. Az iPod zenelejátszó forgalma 3 százalékkal araszolt feljebb.

Az Apple egyelőre nem szállt be az olcsóbb számítógépek – netbookok – piacán kialakult versenybe és iPodjai közül is arra a változatra helyezi a hangasúlyt, amely vezeték nélküli kapcsolattal képes kommunikálni az internettel. Az iPhone esetén a társaság azt az utat választotta, hogy nem a készülékeladásból akar gyorsan, nagy jövedelemre szert tenni, hanem inkább részesedik a távközlési szolgáltatók eladásaiból. A telefon vásárlóinak az operátorokkal kötött hosszabb távú szerződéseiből fokozatosan folyik be a pénz, ami megbízható jövedelemforrást jelent.

Ugyanakkor, ha az olcsóság nem puszta divatnak, hanem tendenciának bizonyul a komputerek világában, akkor az Apple is megjelenhet a maga gépével. Ez azonban – ahogy Tim Cook, a cég ügyvezető igazgatója fogalmazott – olyan termék lesz, amire az Apple büszke lehet. A vállalat jövőjével kapcsolatban nagy kérdés a vezetőség összetételének alakulása. Steve Jobbs cégalapító és informatikai guru féléves gyógykezelése negyedik hónapját tölti, visszatérése garanciát jelente a befektetők szemében arra, hogy az Apple további jó ötletekkel áll elő.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő