Connect with us

technokrata

Budapesten lesz a japán világcég regionális központja

Dotkom

Budapesten lesz a japán világcég regionális központja

A NEC Corporation Budapesten hozza létre kelet-európai központját, háromszáz millió forintos beruházással.

A világ egyik vezető informatikai megoldásokat szolgáltató vállalata, a tokiói központú NEC Corporation bővíti budapesti kirendeltségét, amely így a cég a kelet-európai központja lesz – közölte az ITD Hungary. A 303 millió forint értékű beruházás nyomán 70 új munkahely létesül, az új központ a gazdasági recesszió ellenére 15 százalékos bevételnövekedést tűzött ki célul. Az 1899-ben alapított NEC átviteli rendszereket, különböző vállalati-, informatikai megoldásokat; számítógépes-, hálózati- és elektronikus alkatrészeket kínál. A vállalat 150 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte. A budapesti központ szolgáltatásai a műsorszórási megoldásoktól az IT-hálózati rendszerek kiépítéséig terjednek majd.

A vállalat Kelet-Európát és Oroszországot tartja a két legdinamikusabban fejlődő regionális piacnak, a két régióban elsősorban a digitális műsorszórási fejlesztésekre koncentrálnak.

Az ITD Hungary, a magyar befektetésösztönzésért felelős ügynökség az év első 4 hónapjában 52 milliárd forint értékben jelentett be beruházást Magyarországon. A beruházások által 2295 új munkahely jön létre. Olyan cégek döntöttek a magyarországi bővítés mellett, mint a Vodafone, az IBM, vagy az Infineon és olyan új beruházások szavaztak bizalmat Magyarországnak, mint a BP, amely 1100 fős beruházást hajt végre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák