Connect with us

technokrata

Elbocsát a Yahoo

Dotkom

Elbocsát a Yahoo

A keresőóriás dolgozói 5 százalékától válik meg, hirdetési bevételei 13 százalékkal csökkentek az első negyedévben.

Világszerte dolgozói 5 százalékát bocsátja el a Yahoo, a hirdetési bevételei ugyanis csökkentek az első negyedévben – írja a Reuters. A csökkenő bevételeket azonban ellensúlyozták a hatékonyabb költségcsökkentő intézkedések – mondta Carol Bratz, a Yahoo vezetője.

Az első negyedév árbevétele 1,58 milliárd dollár volt, ami 13 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A forgalomszerzéssel összefüggő költségek (TAC) levonása után a cég árbevétele 1,16 milliárd dollár volt, ami megfelel az 1,2 milliárdos elemzői várakozásoknak. A működési cash-flow 409 millió dollár volt az első negyedévben, éppen a felső határán a januárban előre jelzett 365-415 millió dolláros sávnak. A cég részvényárfolyama hétfői záróárához képest 9 százalékot emelkedett.

A vállalat első negyedéves jelentése alapján a várakozásoknak megfelelő 118 millió dolláros, részvényenként 8 centes profitot ért el, szemben az egy évvel korábbi 537 millió dolláros, részvényenként 37 centes eredménnyel. A társaság közlése szerint a honlapjaikon megjelenő hirdetésekből származó bevétel 13 százalékkal csökkent, a keresésalapú hirdetéseké pedig 3 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest.

A jelenlegi negyedévre 1,4 és 1,6 milliárd dollár közötti árbevételt várnak. Nem kommentálta Bartz a Microsofttal kapcsolatos spekulációkat az internetes keresőikkel összefüggő partnerségről. A Yahoo még tavaly októberben jelentette be, hogy világszerte dolgozói 10 százalékát, mintegy 1 600 embert kíván elbocsátani, 2008-at 13 600 munkatárssal fejezte be. Az elbocsátások második körét az átalakítások természetes következményének nevezte Bartz, a költségek racionalizációját elősegítő intézkedésként.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp