Connect with us

Indokolatlanul büntetik az előfizetőket a távközlési cégek?

Indokolatlanul büntetik az előfizetőket a távközlési cégek?

Dotkom

Indokolatlanul büntetik az előfizetőket a távközlési cégek?

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa piacfelügyeleti eljárást kezdeményezett az Invitel Zrt.

és a Magyar Telekom Nyrt. ellen a hatóság hivatalánál, illetve a Magyar Telekom Nyrt. egyes díjcsomagjai esetében maga indított eljárást. A jogsértés gyanúja a helyhez kötött telefonszolgáltatást végző cégek ellenőrzése során merült fel, amiatt, hogy az Invitel és esetenként a Magyar Telekom a korábban határozott idejű konstrukcióval kötött szerződéseket határozatlan idejű, de csak hűségnyilatkozattal igénybe vehető csomagokká változtatott azért, hogy mentesüljön a határozott idejű szerződésekre vonatkozó kötelezés alól. A határozatlan idejű díjcsomagokra ugyan nem vonatkozik a fogyasztók indokolatlan megkülönböztetésének tilalma, de a hatóság által kifogásolt gyakorlat alkalmazásával az Invitel és a Magyar Telekom feltehetőleg jogsértést követett el. A Magyar Telekom esetében az NHH tanácsa azt vélelmezi, hogy több határozott idejű csomagnál az alkalmazott kötbér összege és annak számítási módja nem felel meg az előírásoknak, és nincs arányban sem az előfizetőnek nyújtott kedvezménnyel, sem a szerződés teljesítésére fordított költséggel. Amennyiben az NHH gyanúja beigazolódik, az érintett szolgáltatók a hivatali eljárásban a hírközlési tevékenységgel kapcsolatos értékesítésből származó előző üzleti évi árbevételük 0,25 százalékának, míg a tanácsi eljárásban 0,5 százalékának megfelelő bírsággal sújthatók.Szólj hozzá!

Dotkom

Indokolatlanul büntetik az előfizetőket a távközlési cégek?

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa piacfelügyeleti eljárást kezdeményezett az Invitel Zrt. és a Magyar Telekom Nyrt. ellen a hatóság Hivatalánál, illetve a Magyar Telekom Nyrt. egyes díjcsomagjai esetében maga indított eljárást.

A jogsértés gyanúja a helyhez kötött telefonszolgáltatást végző cégek ellenőrzése során merült fel, amiatt, hogy az Invitel és esetenként a Magyar Telekom a korábban határozott idejű konstrukcióval kötött szerződéseket határozatlan idejű, de csak hűségnyilatkozattal igénybe vehető csomagokká változtatta azért, hogy mentesüljenek a határozott idejű szerződésekre vonatkozó kötelezés alól. A határozatlan idejű díjcsomagokra ugyan nem vonatkozik a fogyasztók indokolatlan megkülönböztetésének tilalma, de a hatóság által kifogásolt gyakorlat alkalmazásával az Invitel és a Magyar Telekom feltehetőleg jogsértést követett el. A Magyar Telekom esetében az NHH Tanácsa azt vélelmezi, hogy több határozott idejű csomagnál az alkalmazott kötbér összege és annak számítási módja nem felel meg az előírásoknak, és nincs arányban sem az előfizetőnek nyújtott kedvezménnyel, sem a szerződés teljesítésére fordított költséggel. Amennyiben az NHH gyanúja beigazolódik, az érintett szolgáltatók a hivatali eljárásban hírközlési tevékenységgel kapcsolatos értékesítéséből származó előző üzleti évi árbevételének 0,25 százalékának, míg a tanácsi eljárásban 0,5 százalékának megfelelő bírsággal sújthatók.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő