Connect with us

Hirdetés

technokrata

Indokolatlanul büntetik az előfizetőket a távközlési cégek?

Indokolatlanul büntetik az előfizetőket a távközlési cégek?

Dotkom

Indokolatlanul büntetik az előfizetőket a távközlési cégek?

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa piacfelügyeleti eljárást kezdeményezett az Invitel Zrt.

és a Magyar Telekom Nyrt. ellen a hatóság hivatalánál, illetve a Magyar Telekom Nyrt. egyes díjcsomagjai esetében maga indított eljárást. A jogsértés gyanúja a helyhez kötött telefonszolgáltatást végző cégek ellenőrzése során merült fel, amiatt, hogy az Invitel és esetenként a Magyar Telekom a korábban határozott idejű konstrukcióval kötött szerződéseket határozatlan idejű, de csak hűségnyilatkozattal igénybe vehető csomagokká változtatott azért, hogy mentesüljön a határozott idejű szerződésekre vonatkozó kötelezés alól. A határozatlan idejű díjcsomagokra ugyan nem vonatkozik a fogyasztók indokolatlan megkülönböztetésének tilalma, de a hatóság által kifogásolt gyakorlat alkalmazásával az Invitel és a Magyar Telekom feltehetőleg jogsértést követett el. A Magyar Telekom esetében az NHH tanácsa azt vélelmezi, hogy több határozott idejű csomagnál az alkalmazott kötbér összege és annak számítási módja nem felel meg az előírásoknak, és nincs arányban sem az előfizetőnek nyújtott kedvezménnyel, sem a szerződés teljesítésére fordított költséggel. Amennyiben az NHH gyanúja beigazolódik, az érintett szolgáltatók a hivatali eljárásban a hírközlési tevékenységgel kapcsolatos értékesítésből származó előző üzleti évi árbevételük 0,25 százalékának, míg a tanácsi eljárásban 0,5 százalékának megfelelő bírsággal sújthatók.



Szólj hozzá!

Dotkom

Indokolatlanul büntetik az előfizetőket a távközlési cégek?

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa piacfelügyeleti eljárást kezdeményezett az Invitel Zrt. és a Magyar Telekom Nyrt. ellen a hatóság Hivatalánál, illetve a Magyar Telekom Nyrt. egyes díjcsomagjai esetében maga indított eljárást.

A jogsértés gyanúja a helyhez kötött telefonszolgáltatást végző cégek ellenőrzése során merült fel, amiatt, hogy az Invitel és esetenként a Magyar Telekom a korábban határozott idejű konstrukcióval kötött szerződéseket határozatlan idejű, de csak hűségnyilatkozattal igénybe vehető csomagokká változtatta azért, hogy mentesüljenek a határozott idejű szerződésekre vonatkozó kötelezés alól. A határozatlan idejű díjcsomagokra ugyan nem vonatkozik a fogyasztók indokolatlan megkülönböztetésének tilalma, de a hatóság által kifogásolt gyakorlat alkalmazásával az Invitel és a Magyar Telekom feltehetőleg jogsértést követett el. A Magyar Telekom esetében az NHH Tanácsa azt vélelmezi, hogy több határozott idejű csomagnál az alkalmazott kötbér összege és annak számítási módja nem felel meg az előírásoknak, és nincs arányban sem az előfizetőnek nyújtott kedvezménnyel, sem a szerződés teljesítésére fordított költséggel. Amennyiben az NHH gyanúja beigazolódik, az érintett szolgáltatók a hivatali eljárásban hírközlési tevékenységgel kapcsolatos értékesítéséből származó előző üzleti évi árbevételének 0,25 százalékának, míg a tanácsi eljárásban 0,5 százalékának megfelelő bírsággal sújthatók.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés