Connect with us

technokrata

Vesztesége után elbocsát a Sony Ericsson

Dotkom

Vesztesége után elbocsát a Sony Ericsson

A vállalat 293 millió eurós veszteség után kétezer főtől kénytelen megválni.

Az első negyedévet 293 millió eurós nettó veszteséggel zárta a Sony Ericsson, szemben a 2008-as 133 milliós nyereséggel – jelentette be a vállalat. A Sony Ericsson forgalma 36 százalékkal, 1,7 milliárd euróra esett vissza. A társaság összesen 14,5 millió mobilkészüléket értékesített, 35 százalékkal kevesebbet mint egy évvel ezelőtt. A Nokia, a Samsung és az LG után a negyedik helyen álló mobiltelefon-gyártó piaci részesedése így 8-ról 6 százalékra zsugorodott. A készülékei átlagára egy euróval 120 euróra csökkent.

A rossz eredményeket a Sony Ericsson a világgazdasági válság következtében gyengülő kereslettel magyarázza, s a vállalat egész évre hasonló trendet vár. Anders Runevad, a Sony Ericsson alelnöke szerint főként a latin-amerikai, indiai és afrikai piacon veszítettek teret, ahol az olcsó készülékek a népszerűek, cég azonban a piaci részesedés helyett a bevétel növelésére koncentrál.

A társaság a korábban bejelentett 480 millió eurós takarékossági program mellett tovább farag a költségekből és megválik kétezer, részmunkaidőben foglalkoztatott dolgozótól.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák