Connect with us

technokrata

A tévénézőkön csattanhat a forintgyengülés

Dotkom

A tévénézőkön csattanhat a forintgyengülés

A kisebb kábelszolgáltatók nehezen viselik az árfolyamveszteséget

A TV-előfizetők számára is érzékelhetővé válhat a forint-gyengülés, amennyiben a kábelszolgáltatók kiteszik a műsorkínálatukból az árfolyammozgás miatt megdrágult csatornákat – írta a mai Világgazdaság.

A kábelcégek a műsorszolgáltatóknak fizetett jogdíjtömeget jellemzően 30-40 százalékban devizában (elsősorban euróban) állapították meg. A szerződések jellemzően hosszú távú megállapodásokról szólnak, s bármilyen változtatás csak kölcsönös megegyezésen alapulhat. Ennek ellenére vannak olyan piaci szereplők, elsősorban a kisebb kábelszolgáltatók, akik mégis egyoldalúan bontották fel a szerződést, azonban ez különböző jogi következményeket vonhat maga után.

A kontraktus felbontásán vagy annak meg nem hosszabbításán túl van más, mindkét félnek kedvezőbb lehetőség is. Egy esetleges alku során ugyanis átmenetileg enyhíthetőek a terhek, s mivel ezek a kapcsolatok hosszú távra szólnak, így mindenkinek érdeke, hogy közös megegyezésen keresztül vészeljék át a mostani időszakot.

A kérdés az, hogy vajon most járnak rosszul, vagy eddig jártak jól a kábelszolgáltatók – vetette fel a kérdést Málnay B. Levente, a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók egyesületének az elnöke, az MTV Networks vezérigazgatója. A szakember szerint az átmeneti árfolyamveszteség miatt csak keveseknek éri meg beáldozni az ezen a piacon különösen fontos hosszú távú partneri kapcsolatokat.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák