Connect with us

technokrata

Elvesztett adatok helyreállítása – részletfizetés, ajándék külső merevlemez

Dotkom

Elvesztett adatok helyreállítása – részletfizetés, ajándék külső merevlemez

Térítésmentesen kiszállítja a lementett adatokat a Kürt.

A Kürt legfrissebb felmérései szerint egyre gyakrabban esnek magánfelhasználók adatvesztés áldozatául. Míg 5-6 évvel ezelőtt szinte kizárólag vállalati adatokat mentett a vállalat, a tavaly megmentett közel 400 ezer gigabájt adat több mint negyede már otthoni felhasználóktól származott. Az előrejelzések szerint a mobil adathordozók dinamikus térnyerésével a magán adatvesztések számának további drasztikus növekedése várható. A Kürt a probléma orvoslása érdekében részletfizetési konstrukcióval, ajándék külső merevlemezzel és a mentett adatok térítésmentes házhozszállításával bővítette szolgáltatáscsomagját.

A magánjellegű adatvesztések számának növekedése a különböző adattárolási technológiák széles körű elterjedésével indokolható. Ma már gyakorlatilag minden háztartásban előfordul legalább egy merevlemez, fényképezőgép memóriakártya, pendrive és persze hatalmas mennyiségű CD, DVD. A mobil eszközöknek köszönhetően ráadásul féltett adataink nagy részét nem fix helyen tároljuk, ami nagyban növeli sérülésük esélyét. Sok száz gigabájtnyi értékes adatunk utazik velünk az autónkban, vagy éppen tömegközlekedési eszközökön, a zsebünkbe rejtve, vagy a táskánk mélyén.

Az adattárolási igények globális növekedésével egyenes arányban nő az eladott adattárolók száma és kapacitása, a technológiai fejlődésnek köszönhetően pedig ezek egyre mobilabbá válnak. E folyamatok és fogyasztói trendek viszont nem párosulnak az „adatbiztonsági tudatosság” erősödésével, vagyis az adatvesztést elszenvedő felhasználók tábora is meredeken emelkedik. A magánfelhasználók leggyakrabban a számukra értékes és gyakran pótolhatatlan emlékek, személyes fotók, videofelvételek; valamint személyes vagyonhoz kapcsolódó dokumentumok (pl. adásvételi szerződések, bankszámlakivonatok, diplomamunkák) megmentése érdekében keresik fel a Kürtöt.

A magán adatvesztési esetek növekedése stabil tendenciának ígérkezik. A vállalat Nyugat-Európából érkező adatmentéseinél a magánfelhasználók aránya meghaladja az 50 százalékot, ami éppen duplája a hazai aránynak. A Magyarországon megfigyelhető statisztikák alapján az adatmentési szakértőknek semmi kétsége afelől, hogy Magyarország egyértelműen követi a nyugat-európai piac elmúlt években mutatott fejlődését. Annak érdekében, hogy az adatmentést szélesebb felhasználói kör számára tegye elérhetővé, a Kürt új elemekkel gazdagította adatmentés szolgáltatását.

A legjelentősebb újítás, hogy április közepétől az adatmentés részletfizetési konstrukcióban is elérhető a magánfelhasználók számára. Ez a megoldás a pénzügyi nehézségek könnyítését célozza, és széles megrendelői körnek teszi elérhetővé az adatmentés szolgáltatást.

A megrendelők, merevlemezről történő adatmentés esetén a lementett adatokat ajándék külső merevlemezen vehetik újra birtokba. A merevlemezt – a Kürt ajánlása szerint – a későbbiekben célszerű például biztonsági mentések tárolására használni. Szintén fontos újdonság, hogy a lementett adatokat a mentés elkészültét követően, egy napon belül térítésmentesen kiszállítja az ügyfeleinek a vállalat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp