Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elvesztett adatok helyreállítása – részletfizetés, ajándék külső merevlemez

Dotkom

Elvesztett adatok helyreállítása – részletfizetés, ajándék külső merevlemez

Térítésmentesen kiszállítja a lementett adatokat a Kürt.

A Kürt legfrissebb felmérései szerint egyre gyakrabban esnek magánfelhasználók adatvesztés áldozatául. Míg 5-6 évvel ezelőtt szinte kizárólag vállalati adatokat mentett a vállalat, a tavaly megmentett közel 400 ezer gigabájt adat több mint negyede már otthoni felhasználóktól származott. Az előrejelzések szerint a mobil adathordozók dinamikus térnyerésével a magán adatvesztések számának további drasztikus növekedése várható. A Kürt a probléma orvoslása érdekében részletfizetési konstrukcióval, ajándék külső merevlemezzel és a mentett adatok térítésmentes házhozszállításával bővítette szolgáltatáscsomagját.

A magánjellegű adatvesztések számának növekedése a különböző adattárolási technológiák széles körű elterjedésével indokolható. Ma már gyakorlatilag minden háztartásban előfordul legalább egy merevlemez, fényképezőgép memóriakártya, pendrive és persze hatalmas mennyiségű CD, DVD. A mobil eszközöknek köszönhetően ráadásul féltett adataink nagy részét nem fix helyen tároljuk, ami nagyban növeli sérülésük esélyét. Sok száz gigabájtnyi értékes adatunk utazik velünk az autónkban, vagy éppen tömegközlekedési eszközökön, a zsebünkbe rejtve, vagy a táskánk mélyén.

Az adattárolási igények globális növekedésével egyenes arányban nő az eladott adattárolók száma és kapacitása, a technológiai fejlődésnek köszönhetően pedig ezek egyre mobilabbá válnak. E folyamatok és fogyasztói trendek viszont nem párosulnak az „adatbiztonsági tudatosság” erősödésével, vagyis az adatvesztést elszenvedő felhasználók tábora is meredeken emelkedik. A magánfelhasználók leggyakrabban a számukra értékes és gyakran pótolhatatlan emlékek, személyes fotók, videofelvételek; valamint személyes vagyonhoz kapcsolódó dokumentumok (pl. adásvételi szerződések, bankszámlakivonatok, diplomamunkák) megmentése érdekében keresik fel a Kürtöt.

A magán adatvesztési esetek növekedése stabil tendenciának ígérkezik. A vállalat Nyugat-Európából érkező adatmentéseinél a magánfelhasználók aránya meghaladja az 50 százalékot, ami éppen duplája a hazai aránynak. A Magyarországon megfigyelhető statisztikák alapján az adatmentési szakértőknek semmi kétsége afelől, hogy Magyarország egyértelműen követi a nyugat-európai piac elmúlt években mutatott fejlődését. Annak érdekében, hogy az adatmentést szélesebb felhasználói kör számára tegye elérhetővé, a Kürt új elemekkel gazdagította adatmentés szolgáltatását.

A legjelentősebb újítás, hogy április közepétől az adatmentés részletfizetési konstrukcióban is elérhető a magánfelhasználók számára. Ez a megoldás a pénzügyi nehézségek könnyítését célozza, és széles megrendelői körnek teszi elérhetővé az adatmentés szolgáltatást.

A megrendelők, merevlemezről történő adatmentés esetén a lementett adatokat ajándék külső merevlemezen vehetik újra birtokba. A merevlemezt – a Kürt ajánlása szerint – a későbbiekben célszerű például biztonsági mentések tárolására használni. Szintén fontos újdonság, hogy a lementett adatokat a mentés elkészültét követően, egy napon belül térítésmentesen kiszállítja az ügyfeleinek a vállalat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés