Connect with us

technokrata

Miért olyan hatékony a Google?

Dotkom

Miért olyan hatékony a Google?

Az amerikai keresővállalat magyar, de Svájcban dolgozó mérnöke Budapesten tart előadást arról, hogyan képes a Google hatalmas mennyiségű adatot is gyorsan feldolgozni.

A Google nem titkolt célja, hogy összegyűjtse és a felhasználók számára könnyen elérhetővé tegye a világ össze elérhető adatát. A webet folyamatosan pásztázó keresőrobotok, vagy a két saját műholddal rendelkező Google Maps már eddig is rengeteg adatot halmoztak fel. Ráadásul a gyarapodás a jövőben még jobban fel fog gyorsulni. Ebben a hatalmas mennyiségű információban a másodperc törtrésze alatt kell tudni keresni, és többféle alkalmazást is ki kell szolgálni. Egy ilyen feladatra nem is lehet végleges megoldást találni: olyan ütemben nő a tárolandó adatmennyiség, a keresések száma, és jelennek meg újabb és újabb szolgáltatások, hogy mire egy biztos rendszert felépítenének, már lehetne is újratervezni. Jogosan merül fel a kérdés: akkor hogyan képesek mégis megbirkózni a problémával?

Az elmúlt években a Google-nél dolgozó mérnökök százainak munkájából létrejött egy egyedülálló elosztott számítási rendszer, amely képes megfelelni a különleges kihívásoknak. Németh András előadásában ennek a rendszernek az érdekességeit ismerheti meg, aki április 21-én ellátogat a BME I épületébe. András bemutatja majd a követelményeket és beszél a megoldások alapelveiről. Néhány kulcs technológiát részletesebben is megismerhet a közönség.

A Simonyi Konferencia egy ingyenes és nyitott rendezvény, amelyet a BME Simonyi Károly Szakkollégiumának diákjai rendeznek meg évről évre, azzal a céllal, hogy bemutassák az informatikai és villamosmérnöki szakma legfrissebb újdonságait. A konferencián a Google mellett bemutatkozik a MASAT, az első magyar műhold, a résztvevők megismerhetik a Microsoft Surface-t, és megtudhatják azt is milyen új módszerek vannak az SSL feltörésére. A két teremben 15 érdekes előadás várja majd az érdeklődőket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp