Connect with us

technokrata

Mi lesz veled, Fujitsu Siemens Computers?

Dotkom

Mi lesz veled, Fujitsu Siemens Computers?

Eltűnik az ismert márkanév.

Április elsejével a Fujitsu Siemens Computers a Fujitsu Limited 100 százalékos leányvállalataként, Fujitsu Technology Solutions (Holding) B.V. néven folytatja működését. Az új cég a Fujitsu Services-zel együtt, egységes vezetés mellett, a Fujitsu márka égisze alatt dolgozik tovább.

Amint az a mai sajtótájékoztatón elhangzott, a váltás brandépítéssel jár együtt. Poros Gábor ügyvezető igazgató elmondása szerint a már megszokott Fujitsu márkanév az eddig megszokott magas színvonalat viszi tovább. Magában a névben egyébként a Siemens továbbra is képviselteti magát, vállalattörténeti okokból. 1923-ban, a japán Furukawa Electric és a német Siemes által megalapított vegyesvállalat kezdetben FuSi névre hallgatott, ebből lett később a Fuji (illetve még később, a Tsushinki, magyarul kommunikációt jelentő szó hozzáadásával Fujitsu).

Az erős EMEA-régióbeli jelenléttel rendelkező Fujitsu Technology Solutions teljes integrálása ösztönzi a Fujitsu valódi világcéggé fejlődését. A Fujitsu és a Fujitsu Technology Solutions együttműködésének részeként ez utóbbi lesz a vállalat globális K+F tevékenységének egyik központja. Az EMEA-régióban több mint 10 ezer főt és azon belül ezernél is több mérnököt foglalkoztató szervezet irányítja majd a Fujitsu Csoport globális platformtermékeinek, szoftvereinek és szolgáltatásainak fejlesztését. Müncheni, paderborni és augsburgi egységeiből a Fujitsu Technology Solutions felel az Intel architektúrára (IA) épülő szerverek és tárolótermékek globális fejlesztéséért. Ezzel a tervvel összhangban a Fujitsu komoly K+F beruházásokat tervez Európában, elsősorban Németországban. A cég Augsburgban kívánja koncentrálni a Fujitsu Csoport teljes IA-szerverfejlesztési tevékenységét. Az új, egységes globális K+F központban japán mérnökök segítik majd német kollégáik munkáját.
A nemzetközi trendekhez igazodva hazánkban is lezajlottak az átalakulással járó változások. Budapesti székhellyel áprilisban megalakult a Fujitsu Technology Solutions Kft., a Fujitsu Siemens Computers Kft. jogutódja. A jogelőd korábbi tulajdonosai, a japán Fujitsu és a német Siemens AG közötti tranzakció eredményeként létrejött Fujitsu Technology Solutions magyar leányvállalata egy optimalizált, széles termék- és megoldásportfolióra, valamint az ügyféligényekre koncentráló, bővülő szolgáltatási koncepciókra alapozva valósítja meg terveit. A globális Fujitsu Csoport tagjaként a Fujitsu Technology Solutions portfóliója olyan termékekkel és megoldásokkal bővülhet, melyek idáig csak Japánban voltak hozzáférhetőek.

A Fujitsu Technology Solutions Kft. integrált termék- és szolgáltatáskínálatával minden eddiginél jobban összpontosít a vállalati ügyfelekre. Kibővített menedzselt infrastruktúra-szolgáltatásaival, illetve az IT-infrastruktúra szolgáltatásként való rendelkezésre bocsátásával (IaaS) a cég lehetővé teszi a beruházásaikat racionalizáló nagyvállalatoknak informatikai rendszerük fejlesztését.

Az elmúlt években dinamikus növekedést felmutató jogelőd vállalat hagyományait követve, összhangban az anyavállalat által kitűzött célokkal, a Fujitsu Technology Solutions Kft. az x86-szerverek értékesítése területén 2010-re Magyarországon is meg kívánja duplázni teljesítményét, és 10%-os piaci részesedés elérését tűzte ki célul. Poros Gábor szerint ez nagyjából 1500 szerver értékesítését jelenti a következő évben. Ezt egyebek között az teszi lehetővé, hogy az anyavállalat globálisan egységesíti IA-szerver üzletágát, a Primergy k+f globális központját pedig Németországba helyezi.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom