Connect with us

technokrata

Mennyibe kerül a cybertámadások nyomainak eltüntetése?

Dotkom

Mennyibe kerül a cybertámadások nyomainak eltüntetése?

Döbbenetes pénzeket igényel a virtuális mocsok eltakarítása.

Kevin Chilton az amerikai légierő tábornoka, egyben az Egyesült Államok stratégiai parancsnokságának vezetője. Rangidősként ő nyilatkozott nemrég a Pentagont ért cybertámadások után maradt „romok” eltakarításának költségeiről, amelyek megdöbbentően hatalmas összegekre rúgnak. A magas rangú katona közlése értelmében az elmúlt hat hónap során az USA védelmi minisztériumának több mint 100 millió dollárt kellett ilyen célokra fordítania.

„A legfontosabb, hogy felismerjük, támadás alatt állunk. Ezek a támadások egészen primitívek is lehetnek – mást ne mondjak, unatkozó tinédzserek szórakoznak -, de az egész nemzetet érintő, szofisztikált formájukkal is találkozunk. Ezek között akad néhány, szervezett bűnözői körökhöz tartozó kísérlet is.” – közölte Chilton egy internetes konferencián.

Azt azonban sem ő, sem a hálózati műveletekért felelős helyettes parancsnok, John Davis nem tudta megmondani, hogy a 100 millió dollárt milyen arányban fordították a vírusok okozta károk kitakarítására, a külső támadások elhárítására és a védelmi minisztérium alkalmazottai jelentette biztonsági problémák kezelésére. Abban azonban mindkét, magas beosztású katona egyetértett, hogy a pénz elköltésének hatékonyabb módja lenne, ha az események bekövetkezése elleni védekezésre fordítanák, nem pedig a megtörtént incidensek következményeinek elhárítására.

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma a tavalyi év során saját számítógépei közül ezerötszázat volt kénytelen leállítani, pusztán cybertámadás következtében. Emellett számos helyen száműzni kellett a külső adattároló eszközöket is, mivel ezek használata jelentősen hozzájárult a vírusok terjedéséhez. Hiszen az „ellenség” nem alszik: nemrég számoltunk be arról, hogy Kína hatalmas botnetet alkalmaz(ott?) kémkedési célokból. Szinte biztos, hogy az ezen PC-k jelentette fenyegetés egy részét a Pentagon volt kénytelen elhárítani.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

fitnesz-kiegeszitők

Kütyük

Fitnesz-kiegészítők és az edzésmonitorozás

2019. november 19. kedd
ThinQ
MIO

Kütyük

Brutális Black Friday akciók a MIO-tól

2019. november 15. péntek
montblanc

Kütyük

Mindössze 16 darab készült ebből a zsebórából

2019. november 15. péntek
ETERNUS

Kütyük

Megjelent a új generációs ETERNUS tároló család

2019. november 13. szerda

Dotkom