Connect with us

technokrata

A felelős gazdálkodásról

Dotkom

A felelős gazdálkodásról

Érdekesen foglalta össze a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH), hogy miért szüntette be a negyedik mobilszolgáltató számára kiírt pályázatot.

Mint írják: “a mobiltelefon-piac versenyélénkítése, valamint a szélessávú internetlefedettség növelése érdekében 2008 októberében meghirdetett pályázatok részeként a negyedik mobilszolgáltató piacra lépését lehetővé tevő pályázati eljárást a NHH az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás követelményének szem előtt tartásával megszüntette”.

A mondatból az derül ki – sarkítva és egyszerűsítve persze -, hogy a pályázat céljának elérése érdekében, ami a verseny élénkítése, és a szélessávú internetlefedettség növelése, akár az állami vagyonnal történő felelőtlen gazdálkodás is megengedhető. Legalábbis a kiíráskor még megengedhető volt.

Nem verném el a port a hivatalon, csak piaci szakértőkkel együtt nem nagyon értem, hogy mi szükség volt a kiírásra? Annak fényében, hogy korábban már volt egy ugyanígy hamvába holt kísérlet, még érthetetlenebb az újabb próbálkozás. Tovább fokozza a rejtélyt, hogy az NHH a sikertelen eljárás után közölte: a frekvenciák hasznosítását továbbra is napirenden tartja. Nem lenne jobb, reális összegért, a “felelős gazdálkodás követelményének szem előtt tartásával” tényleg eladni azokat?Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

SEQ-SPORT-INHANDS-03
OMEN 15 Laptop 2

Laptop

Brutálisak lettek a HP új gamer laptopjai

2019. szeptember 21. szombat
Cat B26_2

SmartPhone

A Cat Phones piacra dobott egy majdnem törhetetlen mobilt

2019. szeptember 21. szombat
Mate 30 Series

SmartPhone

Itt az új Huawei mobilcsalád! Mate 30 a porondon

2019. szeptember 20. péntek
TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap

Dotkom