Connect with us

Nem fogadja el a mobiltender lefújását a DreamCom

Dotkom

Nem fogadja el a mobiltender lefújását a DreamCom

A DreamCom Kft. fellebbezéssel támadta meg a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Hivatala Általános Felügyeleti Igazgatóságának azt a határozatát, ami megszüntette a mobiltendert.

A társaság közleménye szerint a kiírt pályázati eljárás hivatalból nem szüntethető meg. A DreamCom úgy véli, hogy a hivatal a döntését jogszabálysértő módon hozta meg, az eljárás során sérült az iratbetekintési joga, és ezzel a védekezési, jogorvoslati joga is. A társaság szerint a fellebbezéssel megtámadott végzés semmis, mert azt nem az arra jogosult hozta meg. A DreamCom Kft. közölte azt is, hogy jogi szakértőkkel konzultál a további igényérvényesítési lehetőségek tárgyában, mivel résztvevőként már eddig is tízmilliókat költött.

A fellebbezés még nem érkezett meg a hatósághoz, de természetesen a másodfokon illetékes eldönti majd, hogy igaza van-e a társaságnak – mondta el Márton György, a NHH szóvivője az MTI-nek. Két másik pályázó, a Digi és Mobinet fellebbezése viszont már megérkezett a hatósághoz. A hivatalból indított eljárást meg lehet szüntetni végzéssel, amiről a Közigazgatási Hatósági Eljárásról szóló törvény rendelkezik – tette hozzá.

A DreamCom közleményében úgy fogalmaz: a hivatal végzésében írt összes körülmény, beleértve a gazdasági világválság közeledését és ennek Magyarországra gyakorolt esetleges hatásait, a pályázat kiírásakor is ismert volt. Így ha a körülmények ellenére írt ki olyan pályázatot, amelyről néhány hónappal később kijelentette, hogy a hatóság és a fogyasztók oldaláról kockázatot jelent, és ezért nem vállalható, akkor nem felelősségteljesen járt el. Tavaly októberben, a pályázat kiírásakor még nem volt ismert a válság hatása és nagysága, s nem lehetett tudni azt sem, hogy milyen mértékben terjed el a világon – reagált Márton György.

Az NHH március közepén jelentette be, hogy megszüntette a mobiltendert, s így Magyarországon egyelőre nem lesz negyedik mobilszolgáltató. Az akkori közlemény szerint azért szüntették meg a pályázatot, mert a kiírás óta megromlott hazai és nemzetközi gazdasági környezet miatt nem lehetett reális képet alkotni a pályázók által tett vállalások értékéről. A másik oka az volt, hogy a pályázók egy részének tulajdonosi szerkezete a többszöri hiánypótlás után sem vált átláthatóvá.

A kiírás alapján négy cég, a Digi Kft., a DreamCom Távközlési Kft., az Invitel Távközlési Zrt., és a Mobinet Távközlési Projekt Kft. pályázott. A formai megfelelőség ellenőrzése után az NHH valamennyi pályázót nyilvántartásba vette.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom