Connect with us

Nem lesz érdemes laptopot lopni

Dotkom

Nem lesz érdemes laptopot lopni

Könnyen használhatatlanná (és így értéktelenné) tehető az ellopott noteszgép, plusz a tolvajra is könnyebb lesz rábukkanni.

A ma kezdődött, és péntekig tartó CTIA Wireless show a vezetéknélküli eszközök egyik legismertebb kiállítása. A Las Vegas-i esemény egyik érdekessége az az Ericsson fejlesztés, mely adataink és hardverünk védelmét is megoldhatja. Az F3607gw HSPA/GPRS/EDGE broadband modul „wake-on wireless” funkcionalitásának köszönhetően a hordozható számítógépek egészen addig alvó állapotba merülnek, amíg vezetéknélküli hozzáféréssel tulajdonosuk fel nem ébreszti őket. Ez önmagában még nem újdonság, de az, hogy a modul beágyazott GPS-e révén helyfüggő szolgáltatások (például közút-forgalmi előrejelzések, nyilvános figyelmeztetések, földrajzi területhatár-jelzések stb.) biztosítására is képes, már mindenképpen említést érdemel.

Mivel a modul együttműködik az Intel Anti-Theft technológiájával, a felhasználó biztonságban tudhatja adatait. Az Ericsson termékével ellátott noteszgép távolról, egy SMS révén letiltható, vagyis hiába próbál valaki illetéktelenül hozzáférni a rajta tárolt információkhoz, arra könnyűszerrel nem lesz lehetősége. Miután a tulajdonos ismét kezei között tudja eszközét, egy második SMS-sel feloldható a védettség. GPS-ének köszönhetően pedig komoly esély nyílik az ellopott laptopok visszaszerzésére (ha csak igen gyorsan ki nem „barkácsolják” a számítógépből a modult).

Előre láthatóan az év második felétől kerül forgalomba az Ericsson F3607gw. Az már most biztos, hogy a Dell, az LG, a Lenovo és a Toshiba is kínálni fog olyan modelleket, amelyek beépítve tartalmazzák.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom