Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyszabású féregvírus támadás holnap?

Dotkom

Nagyszabású féregvírus támadás holnap?

Április elsején aktivizálja magát az utóbbi idők legelterjedtebb számítógépes férge.

A „Downadup” vagy „Conficker” néven ismert számítógépféreg 2008 novembere óta számítógépek millióit fertőzte meg, és 2009. április 1-jei frissülését követően további gondokat okozhat. A Conficker hatására a fertőzött számítógépek már eddig is terjesztettek levélszemetet, adathalászatra és e-mailes csalásokra használták őket, és személyes információkat – például felhasználóneveket, jelszavakat és társadalombiztosítási számokat – loptak, hogy a többi kártékony tevékenység mellett személyazonosság-lopásra használhassák.

A Symantec Security Response szakértői folyamatosan figyelik a helyzetet, elemzik a veszélyt és annak lehetséges hatásait. A frissített Symantec Norton védelmi termékek felhasználói védettek, de azok, akiknek nincs védelmi megoldásuk, érintettek lehetnek, és rendszereikre hatással lehet ez a veszély. Mivel nem világos, hogy a várható támadás a vírusírók áprilisi tréfája, vagy általános biztonsági problémává fog válni, a Symantec azt tanácsolja, hogy minden felhasználó ellenőrizze és frissítse számítógépe védelmi rendszerét.

A Downadup veszély a Microsoft Windows egyik hibáját (MS08-067) használja ki arra, hogy rejtve telepítse és futtassa magát. A féreg önmagát megosztott hálózatok megosztott könyvtáraiba másolva, illetve USB-eszközök, például memóriák megfertőzésével próbál meg terjedni (további részletek itt). A legveszélyeztetettebbek a Windows XP-t vagy Windows Vistát használók, és a Microsoft önműködően érkező frissítéseinek fogadására be nem állított, valamint a nem naprakész védelmi szoftvert használó számítógépek.

A Symantec azt tanácsolja azoknak, akik úgy gondolják, hogy számítógépük fertőzött, és nincs olyan védelmi szoftverük, amelyik megállítja ezt a veszélyt, hogy töltsék le a Symantec FixDownadup.exe-t az eltávolításhoz. Utána gondoskodjanak arról, hogy operációs rendszerük megkapja a legfrissebb hibajavításokat a Windows Update-re való belépéssel és azok letöltésével.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés