Connect with us

technokrata

Hackerkonferencia hazánkban – ismét

Dotkom

Hackerkonferencia hazánkban – ismét

Az elkerülési technikáktól a humán tűzfalig.

Május 7-én ismét megrendezésre kerül az Ethical Hacking konferencia, melyen a résztvevők gyakorlatorientált előadásokon keresztül ismerhetik meg a leggyakoribb hackelési technikákat és kivédésük módjait. A külföldi és hazai szakértőket felvonultató, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége szakmai támogatásával zajló rendezvényen a szervező 500 fő részvételére számít.

A NetAcademia Oktatóközpont – az EC-Council kizárólagos hazai képviselőjeként – immár második alkalommal szervez nagyszabású konferenciát az etikus hackelésről. Az eseményt a szervező mindazoknak ajánlja, akik az információbiztonság megteremtésével és fenntartásával foglalkoznak, így tulajdonképpen minden rendszergazdának és biztonsági szakembernek. A téma fontosságát jelzi a tavalyi Ethical Hacking konferencia sikere is, mely 400 fő részvételével egyike volt a legnagyobb hazai informatikai eseményeknek 2008-ban.

Globális problémák, konkrét megoldások
Az idei eseményt is külföldi vendég előadása nyitja. Tim Pierson, az EC-Council hálózati és biztonsági szakértője a számítógépes bűnözök tevékenysége és eszköztára kapcsán globális helyzetképet vázol fel, majd idevágó megoldási javaslataival ismerteti meg a hallgatóságot. Ezt követően kiderül az is, hogyan csíphetjük nyakon a betolakodókat, illetve hogy miként építsünk humán tűzfalat 8 lépésben.

A konferencián bejelentenek egy új tanfolyamtípust is, mely a NetAcademia Oktatóközpontban immár Magyarországon is elvégezhető. Az EC-Council Certified Security Analyst (ECSA) képzésen a hallgatók részletes ismereteket szereznek arról, hogy milyen módon tervezzék meg, teszteljék és tegyék biztonságossá hálózatukat. A témák között szerepel többek között a behatolás-érzékelés és -prevenció, a naplóelemzés illetve a sérülékenységvizsgálat.

A szakmai előadások levezetéseként a résztvevők a nap végén megtekinthetik a Bízd a hackerre! című amerikai filmet.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák