Connect with us

technokrata

Nem viszi magával a sikertelen tender az NHH elnökét

Nem viszi magával a sikertelen tender az NHH elnökét

Dotkom

Nem viszi magával a sikertelen tender az NHH elnökét

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) március 16-án jelentette be, hogy megszünteti a negyedik magyarországi mobilszolgáltatói jogosultság megszerzésére kiírt pályázatot.

Az indoklásban a hatóság az állami vagyonnal való felelős gazdálkodásra hivatkozott. Korábbi lapértesülések szerint a tender befutójának tartott DreamCom Kft. a pályázat lefújását követően világossá tette, hogy megfellebbezi a döntést. A két szervezeti egységből álló Nemzeti Hírközlési Hatóság elnökének pozíciójára ez azonban nem jelenthet veszélyt, ugyanis erről Pataki Dániel, az NHH Tanácsának elnöke, a mobiltender megszüntetéséről pedig az NHH Hivatala határozott. Az elektronikus hírközlési törvény szerint a polgári célú frekvenciagazdálkodással kapcsolatos hatósági ügyekben a Hivatal jár el, viszont a hatóság nevében hozott elsőfokú határozat ellen a Tanács elnökéhez, tehát Patakihoz lehet fellebbezni. A határidő holnap lejár, s az NHH tájékoztatása szerint mindeddig nem érkezett beadvány. Márton György, az NHH szóvivője a már piacon lévő mobilszolgáltatók lobbijának eredményességéről szóló híreket úgy kommentálta: ha a hatóság vagy annak elnöke valóban nem kívánt volna új mobilcéget hozni a piacra, akkor ki sem írja a pályázatot.Szólj hozzá!

Dotkom

Nem viszi magával a sikertelen tender az NHH elnökét

Bár a Portfolió szerint az NHH elnöke belebukhat a megszüntetett mobilszolgáltatói pályázatba, a hatóságnál határozottan cáfolták ennek lehetőségét.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) március 16-án jelentette be, hogy megszünteti a negyedik magyarországi mobilszolgáltatói jogosultság megszerzésére kiírt pályázatot. Az indoklásban a hatóság az állami vagyonnal való felelős gazdálkodásra hivatkozott, amellyel egyértelművé tette, hogy kedvezőbb gazdasági környezetben jóval drágábban értékesítheti majd a felkínált frekvenciát. A korábbi lapértesülések szerint a tender befutójának tartott DreamCom Kft. a pályázat lefújását követően világossá tette, hogy megfellebbezi az NHH határozatát.

A két szervezeti egységből álló Nemzeti Hírközlési Hatóság elnökének a pozíciójára ez nem jelenthet veszélyt, ugyanis Pataki Dániel az NHH Tanácsának elnöke, a mobiltender megszüntetéséről pedig az NHH Hivatala határozott. Az elektronikus hírközlési törvény szerint a polgári célú frekvenciagazdálkodással kapcsolatos hatósági ügyekben a Hivatal jár el, viszont a hatóság nevében hozott elsőfokú határozat ellen a Tanács elnökéhez, vagyis magához Pataki Dánielhez lehet fellebbezni. Ennek határideje mindazonáltal holnap lejár, s az NHH tájékoztatása szerint mindeddig nem érkezett ilyen beadvány a hatósághoz.

Márton György, az NHH szóvivője a már piacon lévő mobilszolgáltatók lobbijának eredményességéről szóló híreket úgy kommentálta: ha a hatóság, vagy annak elnöke valóban nem kívánt volna új mobilcéget hozni a piacra, akkor ki sem írja a pályázatot, vagy legalábbis nem az ismert tenderfeltételekkel. A három hazai mobilszolgáltató még a tender megszüntetése előtt többször is a hatóság szemére vetette, hogy túlságosan alacsony, százmillió forintos belépési díjjal engedne piacra új szolgáltatót.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák