Connect with us

Hirdetés

technokrata

Indiába telepít át az IBM munkahelyeket

Dotkom

Indiába telepít át az IBM munkahelyeket

Mit sem törődve a gyorsan emelkedő amerikai munkanélküliséggel, több ezer munkahelyet telepít át az Egyesült Államokból Indiába az IBM Corp.

A világ legnagyobb számítástechnikai szolgáltatója 5000 állást számol fel az USA-ban, ám ezzel egyidejűleg majdnem ugyanennyit létesít az ázsiai országban – tudta meg az ügyhöz közel álló forrásból a The Wall Street Journal. Januárban már elküldött 4600 embert a vállalat, akkor a szoftverfejlesztési és a kereskedelmi osztályt karcsúsították, a most kiszivárgott tervekben szereplő leépítés főként a szolgáltatásokkal foglalkozó munkatársakat érinti. Az IBM az idén felajánlotta alkalmazottainak, hogy állásukkal együtt mozogva a harmadik világban továbbra is alkalmazottai maradhatnak a cégnek, ám ez esetben az ottani béreket kapják. Ezzel a lehetőséggel általában az Amerikában élő külföldiek élnek, akik így hazatérnek. Az év elején a számítástechnikai óriás 400 ezer alkalmazottjának 71 százaléka volt külföldi, szemben a 2006-os 65 százalékkal. Indiában 2007-ben 74 ezren dolgoztak az IBM-nek.

Az Egyesült Államokban a szakszervezetek és a politikusok az elmúlt években egyre hangosabban tiltakoztak amiatt, hogy a vállalatok külföldre telepítik a munkahelyeket, a számítástechnikai cégek viszont az olcsó munkaerő alkalmazása nélkül nem tudnák tartani a szolgáltatásaikon elért magas profitot. Emellett sok külföldi megrendelőt azért tudnak megszerezni, mert jelen vannak az országukban, továbbá a feltörekvő országokban, elsősorban Indiában, egyre erősebb helyi versenytársakkal kell megküzdeniük, ami szintén költségeik csökkentésére ösztöni az amerikai vállalatokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés