Connect with us

Indiába telepít át az IBM munkahelyeket

Dotkom

Indiába telepít át az IBM munkahelyeket

Mit sem törődve a gyorsan emelkedő amerikai munkanélküliséggel, több ezer munkahelyet telepít át az Egyesült Államokból Indiába az IBM Corp.

A világ legnagyobb számítástechnikai szolgáltatója 5000 állást számol fel az USA-ban, ám ezzel egyidejűleg majdnem ugyanennyit létesít az ázsiai országban – tudta meg az ügyhöz közel álló forrásból a The Wall Street Journal. Januárban már elküldött 4600 embert a vállalat, akkor a szoftverfejlesztési és a kereskedelmi osztályt karcsúsították, a most kiszivárgott tervekben szereplő leépítés főként a szolgáltatásokkal foglalkozó munkatársakat érinti. Az IBM az idén felajánlotta alkalmazottainak, hogy állásukkal együtt mozogva a harmadik világban továbbra is alkalmazottai maradhatnak a cégnek, ám ez esetben az ottani béreket kapják. Ezzel a lehetőséggel általában az Amerikában élő külföldiek élnek, akik így hazatérnek. Az év elején a számítástechnikai óriás 400 ezer alkalmazottjának 71 százaléka volt külföldi, szemben a 2006-os 65 százalékkal. Indiában 2007-ben 74 ezren dolgoztak az IBM-nek.

Az Egyesült Államokban a szakszervezetek és a politikusok az elmúlt években egyre hangosabban tiltakoztak amiatt, hogy a vállalatok külföldre telepítik a munkahelyeket, a számítástechnikai cégek viszont az olcsó munkaerő alkalmazása nélkül nem tudnák tartani a szolgáltatásaikon elért magas profitot. Emellett sok külföldi megrendelőt azért tudnak megszerezni, mert jelen vannak az országukban, továbbá a feltörekvő országokban, elsősorban Indiában, egyre erősebb helyi versenytársakkal kell megküzdeniük, ami szintén költségeik csökkentésére ösztöni az amerikai vállalatokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom