Connect with us

technokrata

Hazánkban gyártott interaktív táblák

Dotkom

Hazánkban gyártott interaktív táblák

Összeszerelő üzemet létesít a SMART Technologies Vácott.

A SMART Technologies Smart Board interaktív digitális táblák tömeges gyártásába kezd hazánkban. A táblák összeállítását az alkatrész előállítással és összeszereléssel foglalkozó Zollner Csoport végzi majd Vác városban található üzemében. A Zollner üzemében kezdetben évente 125 ezer darab SMART Board 600-as interaktív tábla készül majd, amely mennyiséggel a SMART jelentősen növeli éves globális gyártókapacitását. Amikor a gyártás idén júniusban teljes kapacitással beindul Vácott, az üzem 140 dolgozója foglalkozik majd az interaktív táblák összeszerelésével.

Az oktatási eszközök hazai gyártásával az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régió kiszolgálása jelentősen javul. Jelenleg az összes SMART Board 600-as táblát a cég kanadai összeszerelő üzemében készítik, Ottawában. A magyarországi összeszerelő üzemmel a SMART kevésbé függ majd a transzatlanti szállításoktól.

A magyarországi gyártás beindítását az EMEA régió erősödő eladásai követelik meg. A Futuresource Consulting független piackutató szerint a régióban hozzávetőlegesen 210 ezer interaktív táblát adtak el a tavalyi évben, ami a kategóriában 45,4 százalékos piaci részesedést jelent. A Futuresource becslése szerint a következő 5 évben 2,3 millió interaktív táblát értékesítenek majd az EMEA régióban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle