Connect with us

Hirdetés

technokrata

Adóval fékezné a klubok költekezését az UEFA

Dotkom

Adóval fékezné a klubok költekezését az UEFA

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) azon gondolkodik, hogy a leggazdagabb európai futballklubokkal luxusadót kellene fizettetni méregdrága játékosvásárlásaik, illetve a sztárok mesés gázsijai után, és az így befolyt összeget át kellene csoportosítani a szegényebb csapatokhoz.

A mintát az Egyesült Államokból vennék, ahol például a legnagyobb baseball-liga meghatározta a játékosátigazolási díjak, illetve a fizetések felső határát, és kemény levonással sújtja az e feletti összegeket. Az így beszedett pénzt a kisebb kluboknak juttatják. Az UEFA-t aggasztja, hogy az égbe emelkedő kiadások miatt sorra adósodnak el a klubok, jó néhányat már a csőd fenyeget. Egyes sztárok heti fizetése eléri a heti 150 ezer fontot (160 ezer euró), az átigazolások költségeire pedig mi sem jellemzőbb példa, mint hogy tavaly a Manchester City 32,5 millió fontot fizetet a brazil csatár Robinhóért.

A 137 klubot tömörítő, tavaly alakult European Club Association egyetért az UEFA egyes törekvéseivel, például azzal, hogy tiltsák be a 18 évesnél fiatalabb játékosok adásvételét. Ugyanakkor mélyen hallgat az egy csapaton belül játszó külföldiek számát 5 főben korlátozó úgynevezett 6+5-ös szabállyal kapcsolatban. A legnagyobb klubok azonban, úgy tűnik, tesznek az európai szövetségre. Mint Rick Parry, a Liverpool vezérigazgatója a Financial Timesnak elmondta: a klubok többsége tudja, hogy a részvényeseinek tartozik elszámolással, nem az UEFA-nak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés