Connect with us

technokrata

Tenyérnyi iroda – BlackBerry Enterprise megoldás

Dotkom

Tenyérnyi iroda – BlackBerry Enterprise megoldás

Ma már egyre többen olvassák leveleiket a mobilkészülékükön, okostelefonjukon. Egyre többen szeretnék céges leveleiket az irodán kívül is biztonságosan, gyorsan kézhez kapni, vállalati intranetjüket elérni. Erre nyújt tökéletes megoldást a T-Mobile BlackBerry Enterprise szolgáltatása.

A BlackBerry Enterprise szolgáltatás olyan mobilmegoldás, amelynek segítségével az üzleti életben nélkülözhetetlen kommunikációs csatornák egyetlen eszközzel válnak elérhetővé. A BlackBerry készülékkel úgy dolgozhat, mintha irodájában ülne – telefonálhat, e-mailezhet, internetezhet, intranetezhet is, illetve vállalati levelezőrendszerét is online elérheti.

A biztonságos vállalati adatkommunikáció a BlackBerry megoldások egyik legfontosabb tulajdonsága. A BlackBerry Enterprise szolgáltatás esetén a BlackBerry készülékkel történő minden adatkommunikáció teljes 3DES, illetve 264 bites AES titkosítással védett. Nem véletlenül ragaszkodott éppen a BlackBerry szolgáltatáshoz hivatalba lépése után az új amerikai elnök, Barack Obama is.

A céges BlackBerry készülékek a vállalati informatikai struktúra részei, így a BlackBerry Enterprise szerver segítségével teljes kontroll alatt tarthatók. Ezáltal minden készülék távolról menedzselhető, zárolható, illetve külön jelszóval védhető. Olyan optimalizált, adatforgalom-takarékos technológiát használ, amely a készülékre érkezett leveleket 2 Kb-os egységekben jeleníti meg, így a felhasználó eldöntheti, hogy az adott e-mail, fájl mekkora részét kívánja olvasni, esetleg szerkeszteni. A készüléken megnyitható és szerkeszthető állományok felső határa 3 megabájt.

BlackBerry megoldás jelenleg a piacon az egyik legelterjedtebb push e-mail szolgáltatás. A Push megoldás annyit jelent, hogy a végkészülék a gprs-hálózat segítségével folyamatosan kapcsolatban van a vállalati levelezőrendszerrel, így a levelek automatikusan érkeznek a kézi készülékre, ezzel biztosítva az állandó elérhetőséget és döntésképességet a felhasználónak.

Fontos előnyöket kínál a sok megbeszélésen részt vevő üzletembereknek, akiknek fontos a céges naptár és a feladatok szinkronizációja. Egy egyszerűen áttekinthető felületen szervezheti programjait, hívhat össze megbeszéléseket, tájékozódhat kollégái időbeosztásáról. Megfelelően vezetett vállalati telefonkönyv esetén a szolgáltatás segítségével a mobilkészülékeken a kollégák elérhetőségét is el lehet tárolni. A mellékletkezelési funkció segít a csatolmányként érkező World-, Excel-, Powerpoint-fájlok megtekintésében, melyek lementésük után közvetlenül a készüléken szerkeszthetők és bárkinek továbbküldhetők.

Ráadásképpen a BlackBerry Enterprise szolgáltatás a vállalati adatok elérésén felül biztosítja a BlackBerry Instant E-mail szolgáltatást is, amely akár tíz privát e-mail-fiók kezelését is támogatja. nA biztonságos vállalati adatkommunikáció a BlackBerry megoldások egyik legfontosabb tulajdonsága.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák