Connect with us

Hirdetés

technokrata

Aki nincs rajta a feketelistán, nem biztos, hogy fehér

Dotkom

Aki nincs rajta a feketelistán, nem biztos, hogy fehér

Az üzleti követelések, kintlévőségek behajtására jelenleg kínált állami-jogi eszközök gyakorlatilag hatástalanok – véli a Direktinfo Kft. egy most zárult felmérésére hivatkozva.

Attól még, hogy egy vállalkozás nem halmozott fel köztartozást, egyáltalán nem biztos, hogy jó üzleti partner – derül ki a Direktinfo tesztjéből. Ezen az informatikai disztribútorok megvizsgálták, hogy a nekik nem fizető ügyfelek közül hányan akadnak fenn az állami fizetésképtelenségi eljárásokat, köztartozásokat nyilvántartó APEH-feketelistán. A Direktinfo monitoring rendszere szerint az eredmény: 284-ből mindössze három.

Az informatikai disztribútor cégek összefogásával – amelynek célja a lejárt tartozású, nem fizető ügyfelek közös kiszűrése – létrejött egy folyamatosan frissülő lista, amelyen most 284 lejárt tartozású cég neve szerepel. Ezen cégek összes tartozása több mint félmilliárd forint. Ugyanakkor közülük mindössze két cég került felszámolás alá és egy ellen indult APEH végrehajtás. Az, hogy valaki teljesíti köztartozásait, még messze nem jelenti, hogy partnereit, beszállítóit is kifizeti – mondta Csatlós Csilla, a nyilvántartást vezető Direktinfo Kft. ügyvezetője. Az összefüggés fordítva szinte biztosan igaz, tehát aki már az államnak is tartozik, az partnereinek sem fizet majd, de az, hogy egy cég az APEH előtt tiszta, önmagában semmit sem mond várható üzleti magatartásáról. Az állami ellenőrzés kizárólag a köztartozások beérkezését biztosítja, szempontjai is különböznek.

Az üzleti követelések, kintlévőségek behajtására jelenleg kínált állami-jogi eszközök gyakorlatilag hatástalanok. A megoldást tehát nem ebben kell keresni. A helyzetet, a megbízhatatlan jelenlegi és leendő partnerek kiszűrését csak a vállalkozások ágazati összefogásával, gyors és érdemi információcserével lehet biztosítani – véli a szakértő.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés