Connect with us

Skandináv szinten a magyar távközlési piac

Dotkom

Skandináv szinten a magyar távközlési piac

A magyar távközlési piac pontosan olyan fejlett, mint a skandináv, nincs különbség köztük – hangzott el a Pannon sajtótájékoztatóján.

A megszorító intézkedések ellenére a Pannon nagyon jó pénzügyi és működési eredményeket mondhat magáénak – mondta Pal Mork, a Pannon GSM Távközlési Zrt. igazgatóságának tagja kedden Budapesten sajtótájékoztatón abból az alkalomból, hogy a vállalatnak áprilistól új vezetője lesz. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a távközlési iparág kevésbé sebezhető mint más iparágak – közölte.

Anders Jensen, az új vezérigazgató 1999 óta dolgozik a távközlés területén, s dolgozott a Vodafone-nál is több országban. A kezdeti cél az, hogy fenntartsák és stabilizálják az elért eredményeket – idézte Anders Jensent az MTI-Eco.

Attól függetlenül, hogy egyelőre nem lesz negyedik mobilszolgáltató a magyar piacon, a verseny nem lesz kisebb a meglévő szereplők között – mondta el Ove Fredheim, aki öt évet töltött Magyarországon.

A Telenorhoz tartozó Pannon tavaly 76,445 milliárd forint kamat és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el, szemben a 2007. évi 77,058 milliárd forinttal, miközben előfizetőinek száma december végén 3,731 millió volt, mintegy 350 ezerrel több mint egy évvel korábban. A cég korábbi közleménye szerint a bevétel mintegy 4 milliárd forinttal, 188,363 milliárd forintra csökkent tavaly.

A társaság közleménye szerint tavaly az egy előfizetőre eső átlagos havi bevétel (ARPU) 4292 forintot tett, míg egy évvel korábban 4630 forintot. A Pannon 2008-ban a tárgyi eszközök és immateriális javak bruttó beszerzésére (CAPEX) 17,879 milliárd forintot költött, 3 milliárddal többet mint egy évvel korábban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom