Connect with us

technokrata

Víznek, pornak, rázkódásnak is ellenálló, színes pendrive-ok

Dotkom

Víznek, pornak, rázkódásnak is ellenálló, színes pendrive-ok

A Verbatim nemcsak kicsi, de nagyon ellenálló eszközeivel gyorsabbá tehető a Windows is.

Pénztárcára, vagy akár mobiltelefonra is fűzhető a Store ´n´ Go pendrive-ok Micro sorozata; és jobb is, ha valami testesebb tárgyhoz rögzítjük, mert nagyobb zsebekben, táskákban ugyanis sokat keresgélhetjük (az ehhez szükséges pánt része a csomagnak). Sebességük olvasáskor akár 30 MB másodpercenként, míg íráskor 13 MB másodpercenként (a 4 GB-os és 8 GB-os változatok esetén). A 2 GB-os apróság 19 MB/sec és 9 MB/sec sebességgel olvassa és írja az adatokat. Mindhárom változat 3 cm hosszú, 1,2 cm széles és 2 mm vastag, emellett nem nyom többet 1,2 grammnál. Élénk színük (narancs, zöld és lila) segít abban, hogy gyorsan megtaláljuk őket.

Ahhoz, hogy a 2, 4 illetve 8 GB-nyi tárhelyet ilyen kis méretben kínálhasson, a Verbatim új gyártási technológiát alkalmazott: az úgynevezett „tokban rendszer” (system-in-package, SIP) eljárást. A SIP eljárás során az összes elektronikus alkatrész egy gondosan lezárt, szigetelt, miniatűr tokba kerül. Ennek az eljárásnak köszönhető, hogy az apró pendrive-ok nem csak víznek és pornak, de rázkódásnak és még elektrosztatikus kisüléseknek is ellenállnak.

Az eszközök támogatják a Windows ReadyBoost technológiát: azaz a Store ´n´ Go Micro pendrive-okkal a Windows Vista rendszerek teljesítménye is növelhető, anélkül, hogy memóriabővítést vásárolnánk számítógépünkbe. A ReadyBoost-támogatás lehetővé teszi, hogy a Vista a pendrive-on elérhető szabad terület egy részét felhasználja, és így gyorsítsa működését. Az eszköz mindemellett platform-független: Windows, Mac és Linux környezetben is működik. Az adatok biztonságának érdekében pedig a pendrive-ok tartalma jelszóval védhető. Ilyenkor biztonságos és publikus tárhelyet is kínál az eszköz: a publikus terület alkalmas a nem-érzékeny adatok megosztására.

A 2 GB-os változat 1800 Ft-ért, a 4 GB-os változat 2850 Ft-ért, míg a 8 GB-os 5160 Ft-ért kapható meg az üzletekben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle