Connect with us

technokrata

Történelmi mélyponton a Telekom

Dotkom

Történelmi mélyponton a Telekom

Mintegy 17,7 százalékos osztalék- és 23,8 százalékos készpénzhozamot produkálhat a Magyar Telekom 74 forintos osztalékot fizető részvénye a Concorde számításai szerint.

A történelmi mélypontján, 500 forint alatti árfolyamokon forgó részvény április 27-től fizet. Az egyébként defenzív befektetésnek számító részvényt a brókercég szakértője érthetetlenül olcsónak tartja. Legalábbis fundamentális szempontból olyannyira, hogy azt az eddig a köztudatban nem forgó feltételezést is megvizsgálja, mely szerint a Deutsche Telekomnak, az anyavállalatnak érdemes lenne kivásárolnia magyar leányát.

Az elképesztően magas készpénzhozammal bíró részvényeket már azért is érdemes lehetne az anyacégnek kivásárolnia, mert 3 százalékos hitelfelvételi költségéhez viszonyítva 23,8 százalékos hozamú részvényeket venne meg ezzel. Igaz, az utóbbi forintban értendő, de mögötte a vállalat reáleszközökben levő vagyona áll, ami jelentősen mérsékli a kockázatot – közli a Concorde. Az elemző mindazonáltal amellett, hogy értetlenségét fejezi ki a társaság részvényeinek alulértékeltsége miatt – amit a régiós szektortárs TPSA-val való összehasonlítás is indokolt, lévén annak osztalékhozama csupán 8,6 százalék, készpénzhozama pedig 14 százalék, még ha zlotyban is -, megjegyzi, hogy technikai alapon viszont éppen most bukott el egy fontos támasz, amit október óta tartott a papír. Így a további esést is elképzelhetőnek tartja.

(A szerző rendelkezik Magyar Telekom-részvényekkel.)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek