Connect with us

technokrata

Mérföldkőnek számító hitelt kapott az Invitel

Dotkom

Mérföldkőnek számító hitelt kapott az Invitel

Összesen 197 millió euró összegű szindikált hitelhez jutott az Invitel Magyarország Zrt. tulajdonosa, az Invitel Holdings (régi nevén Hungarian Telephone & Cable Corp; HTCC).

A 197 millió eurós szindikált hitelt a társaság meglévő hiteleinek újrafinanszírozására és kisebb mértékben átszervezésekre fordítja. Az eddig fennálló 165 milliós hitel futamidejét meghosszabbították; a 2008-as Memorex-akvizícióhoz felvett 100 millió eurós Merrill Lynch által nyújtott Bridge-hitel le nem járt részét egy 32 millió eurós alárendelt hitellel váltotta ki a BNP Paribas és a Calyon.

Az Invitel részéről a BNP Paribas és a Calyon Bank kapott konzorciumszervezési mandátumot. Főszervező volt a Nordea, tagként az Unicredit, az MKB Bank, a Nykredit, a Natixis és a Dexia vett részt a konzorciumban. Az Invitel Magyarország második legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltatója.

A szindikált hitel 3 év múlva jár le, ami a következő időszakra elegendő flexibilitást biztosít az Invitel számára tevékenységéhez – mondta a Calyon Bank Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója, Molontay Tamás. A közel 200 millió eurós szindikált hitel az első ilyen nagy összegű telekom-tranzakció a régióban idén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák