Connect with us

technokrata

Bombabiztos laptop érintőképernyővel

Dotkom

Bombabiztos laptop érintőképernyővel

A Dell be akar törni a strapabíró laptopok piacára.

A Dell piacra dobja első szuperstrapabíró hordozható számítógépét. A katonáknak és más a laptopjukat terepen is használó fogyasztóknak szánt számítógép szinte mindent kibír, kivéve talán a világűr hidegét. A gépet az amerikai hadsereg katonai szabványai alapján tervezték.

A laptop vízhatlan és fittyet hány a 100 kilométer/órás sebességű széllökéseknek is. Képes működni mínusz 34 és plusz 63 Celsius-fokos hőmérsékleti tartományban, továbbá használható 5 ezer méteres magasságban is – a világ tetejére tehát azért még ezt a strapalaptopot se vigyük magunkkal.

A gép a Dell szerint kibírja, ha kikapcsolt állapotban 1,2, működés közben 0,9 méteres magasságból leejtik. Az érintőképernyős LCD-panel alatt kissé folyékony anyag lapul, ez képes felvenni bizonyos sokkokat.

Némi blamázst okozott a Dellnek, hogy a sajtóbemutatón szereplő gép képernyője megsérült a negyedik leejtés után. A magyarázat szerint ez nem egy új laptop volt, hanem egy olyan amelyet már több százszor “földhöz vágtak”. Továbbá minden ilyen hibára vonatkozik a hároméves garancia.

A gép egyébként a ballisztikus rakétáknál használatos fémvázat kapott, borítója olyan high-end polimerből készült, ami két-háromszor erősebb a hagyományos gépeket burkoló műanyagoknál. Súlya kevesebb, mint 4 kilogramm. A nyílásokat – például USB-portokat – vízálló dugók védik.

A világ második legnagyobb számítógépgyártója olyan versenytársakkal néz szembe a szupererős laptopok piacán, mint a Panasonic vagy a Lenovo. Az E6400 XFR névre keresztelt gép tegnaptól kapható az USA-ban, Kanadában, Spanyolországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban és Németországban. Ára az Újvilágban 4300 dollár.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák