Connect with us

technokrata

Rekordbevétel a GTS csoportnál

Dotkom

Rekordbevétel a GTS csoportnál

A GTS-Datanet anyavállalata 15 éves fennállásának legjobb pénzügyi eredményeit érte el 2008-ban.

A GTS Central Europe, a közép-európai régió egyik vezető alternatív távközlési szolgáltatója, a GTS-Datanet anyavállalata 15 éves fennállásának legjobb pénzügyi eredményeit érte el 2008-ban. A cégcsoport árbevétele 10 százalékos növekedéssel elérte 436 millió eurót, az EBITDA pedig 77 millió euróra nőtt, amely 8 százalékkal haladja meg a 2007-es eredményt. A bevételnövekedés kiemelkedően magas, 19 százalékos volt az adatszolgáltatások terén; ennek jelentős része nemzetközi ügyfelektől származott. A tárgyi eszközökre és immateriális javakra fordított beruházás (CAPEX) csoportszinten elérte a 49 millió eurót.

A GTS Central Europe 2008 májusában új tulajdonosokhoz, a Columbia Capital, M/C Venture Partners és Innova Capital vezette, magánbefektetői alapokból álló konzorcium birtokába került. A konzorcium stratégiai céljának tekinti, hogy a GTS csoportot Közép-Európa vezető üzleti távközlési szolgáltatójává fejlessze a cseh, szlovák, lengyel, magyar és román GTS leányvállalatok még szorosabb együttműködésén keresztül. Ennek érdekében a GTS Central Europe 2008 második felében széles hatáskörrel felruházott régiós menedzsmentet alakított meg. Ennek, és a hatékonyságnövelésnek tulajdonította Adam Sawicki, a GTS Central Europe ügyvezető igazgatója a jó pénzügyi eredményeket. A 2008-as év beruházások utáni operatív cash-flow-ja 28 millió euróra nőtt, amely 45 százalékos növekedés az előző évhez képest.

GTS-Datanet: stabil eredmények
A GTS-Datanet a kedvezőtlen hazai makrogazdasági mutatók ellenére is 6 százalékkal növelte bevételét, amely így elérte a 61,4 millió eurót (15,47 milliárd forintot). Az EBITDA 8,5 millió euró (2,14 milliárd forint) lett, ez közel megegyezik a 2007-es eredménnyel. Beruházásokra a cég 5,6 millió eurót (1,41 milliárd forintot) fordított 2008-ban. Ennek az összegnek egyik komoly tétele volt az optikai hálózat 200 kilométeres bővítése, valamint kapacitásának jelentős növelése.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák