Connect with us

technokrata

Csökkentette a Telekom célárát az Erste

Dotkom

Csökkentette a Telekom célárát az Erste

Felhalmozási ajánlását fenntartva a korábbi 910 forintról 635 forintra csökkentette a Magyar Telekom részvények célárát az Erste elemzője.

A csökkentés legfőbb oka egyértelműen a magyar hozamkörnyezet alakulása. A kockázatmentes forinthozamok emelkedése a Telekom részvények vonzerejét is csökkentette. Ennek ellenére a szerény árfolyamemelkedési lehetőség és a szektortársakkal való összehasonlítás miatt az elemző úgy véli a társaság részvényeire fenntartható a korábban is felhalmozást javasló ajánlás. Az osztalék tekintetében a már kihirdetett 74 forint változatlan szinten maradását jósolja az elemző több évre előre. Annak ellenére, hogy eredménybecslése ugyanezen időtávra (2010-ig ad becslést) már folyamatosan csökkenő, idén 86,6, jövőre 83 milliárdos nettó eredményt vár a tavalyi 93 milliárd után. Ez valamelyest rosszabb mint a menedzsment idei tervei.

A tavalyi eredménytúlteljesítés ellenére az idén már a gazdasági válság hatását is érezni lehet majd a Telekom teljesítményén, ami a mobil szegmens teljesítményében is megmutatkozik majd.(A cikk szerzője rendelkezik Magyar Telekom részvényekkel)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle