Connect with us

technokrata

Átalakul a UPC vezetése

Dotkom

Átalakul a UPC vezetése

A UPC Magyarországnál néhány hónapja kezdődött és már lezárult belső vizsgálat következtében alaposan átalakulhat a társaság regionális vezetése. Értesülésünk szerint nyugdíjba vonul a csoport regionális elnöke, Kovács Nimród is.

Lapunk értesülése szerint a UPC Magyarország Kft. belső vizsgálatára a Sarbanes-Oxley- törvény miatt került sor – ez ugyanis megszigorította a tőzsdén jegyzett amerikai cégek belső vizsgálatát és egyben védelmet nyújt a bejelentőnek. A cég magyar leányánál történt váratlan “rajtaütés” okáról és következményeiről egyelőre kevés mértékadó információ jelent meg, a Figyelő múlt heti számából csupán annyi derült ki, hogy a Magyar Telekom Montenegróban történt visszaéléseihez hasonló feltételezett események vezethettek a gyors és átfogó lépéshez. Ennek következtében Kovács Nimród, a UPC közép-európai regionális elnöke, Joe Zuravle, a magyarországi cég vezérigazgatója és még két vezető tisztségviselő került fókuszba, néhány, a beruházásokkal és karbantartással kapcsolatos ügy miatt.

A piaci pletykák szerint ez a vizsgálat már lezárult, de elképzelhető, hogy ezt egy másik, már az amerikai tőzsdefelügyelet által indított ellenőrzés követi. Értesülésünk szerint a két nyomozó cég szakemberei komoly anomáliákra nem derítettek fényt, ennek ellenére jelentős változásokra kerül sor a kelet-európai kábelszolgáltató cégcsoport vezetésében. Április 1-jétől nyugdíjba vonul Kovács Nimród, aki ebben az évben tölti be hatvanadik életévét. Szakmai berkekben elsősorban neki tulajdonítják a UPC elmúlt nyolc évének sikertörténetét, kiemelve azt, hogy a cégcsoport évente 29 százalékkal növelte profitját és erőteljesen bővítette hálózatát is. Az elnök mellett több vezető állású alkalmazott is távozik, de ezek személyéről, illetve utódjaikról egyelőre nem kaptunk tájékoztatást a UPC Magyarország sajtóosztályától.Úgy tudni, három bejelentést követően indított vizsgálatot az anyavállalat, a Liberty Global Inc. a kelet-európai leánycégeknél. Ennek keretében Londonban, Amszterdamban és Budapesten egy időben jelentek meg a vizsgálatot végző White and Case ügyvédi iroda, illetve az Ernst and Young tanácsadó cég emberei a helyi UPC-központokban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák