Connect with us

technokrata

Jelentősen megújult a NOD32

Dotkom

Jelentősen megújult a NOD32

És ismét látványos, mozifilmszerű videóval népszerűsíti fejlesztője.

Tavalyelőtt novemberben, amikor a harmadik generációs Eset antivírus motor mutatkozott be, döntöttek úgy a fejlesztők, hogy a magyar származású hollywoodi producer, Andy Vajna segítségével készítenek modern reklámfilmet a szoftver számára. A digitális android minden idők legmodernebb AV-reklámjának bizonyult, és a sikert kihasználva az Eset most is ehhez az eszközhöz nyúlt. Íme:

Tette mindezt annak ellenére, hogy a negyedik generációs szoftver önmagát is eladja, annyi újítást hoz. Egyelőre angol nyelven elérhető negyedik generációs vírusvédelem és integrált biztonsági programcsomag, az ESET Smart Security, amely a vírus- és kémprogramvédelmet nyújtó NOD32-t, és az ezen kívül személyi tűzfalat és levélszemétszűrőt is tartalmaz. Fejlesztője szerint hatékonyabb vírusfelismerés, gyorsabb ellenőrzési sebesség és továbbra is alacsony rendszerterhelés jellemzi.

Mindemellett jelentősen bővült a szoftverek által nyújtott szolgáltatások köre is. Ezek közül a legérdekesebb a játékos üzemmód, valamint a helyreállító CD létrehozásának lehetősége. Az előbbi funkció segítségével teljes képernyős használat esetén a szoftverek figyelmeztetőablakainak felugrása letiltható. Ennek elsősorban a játékok és a prezentációk során van jelentősége. A helyreállító CD segítségével pedig lehetővé válik a fertőzött rendszerek külső forrásból történő ellenőrzése. Így olyan esetben is megtisztíthatók a számítógépek, amikor egyébként a merevlemez kiszerelésére lenne szükség.

A 4. generációs ESET szoftverek azt is képesek érzékelni, hogy a számítógép akkumulátorról vagy hálózatról működik-e, és ennek megfelelően időzítik az ütemezett feladatok végrehajtását. Ez a funkció a notebookok esetében megnöveli az üzemidőt. A vállalati felhasználók számára ezen kívül jó hír, hogy az új termékekbe bekerült az eddig önálló szoftverként létező ESET SysInspector rendszerfelügyeleti alkalmazás, mely lehetővé teszi az aktuálisan futó folyamatok és a rendszerösszetevők elemzését.

Az új funkciók mellett az ESET szakemberei a programmodulok tökéletesítésén is sokat dolgoztak. „A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a szoftverek új verziói a piacon jelenleg elérhető biztonsági szoftverekkel összehasonlítva kiemelkedően alacsony rendszerterheléssel rendelkeznek, így gyors betöltést és zavartalan működést biztosítanak.” – emelte ki Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője.

Az új szoftverek magyar nyelvű változatai néhány hónapon belül megjelennek. Az ESET üzletpolitikájának köszönhetően azok a felhasználók, akik most vásárolják meg termékeket, vagy már rendelkeznek érvényes licenccel, egyaránt használhatják az aktuális magyar nyelvű változatokat, vagy a most megjelent angol nyelvű szoftvereket, és az új generációs programok magyar nyelvű változatára azok megjelenésekor ingyenesen áttérhetnek.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák