Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jelentősen megújult a NOD32

Dotkom

Jelentősen megújult a NOD32

És ismét látványos, mozifilmszerű videóval népszerűsíti fejlesztője.

Tavalyelőtt novemberben, amikor a harmadik generációs Eset antivírus motor mutatkozott be, döntöttek úgy a fejlesztők, hogy a magyar származású hollywoodi producer, Andy Vajna segítségével készítenek modern reklámfilmet a szoftver számára. A digitális android minden idők legmodernebb AV-reklámjának bizonyult, és a sikert kihasználva az Eset most is ehhez az eszközhöz nyúlt. Íme:

Tette mindezt annak ellenére, hogy a negyedik generációs szoftver önmagát is eladja, annyi újítást hoz. Egyelőre angol nyelven elérhető negyedik generációs vírusvédelem és integrált biztonsági programcsomag, az ESET Smart Security, amely a vírus- és kémprogramvédelmet nyújtó NOD32-t, és az ezen kívül személyi tűzfalat és levélszemétszűrőt is tartalmaz. Fejlesztője szerint hatékonyabb vírusfelismerés, gyorsabb ellenőrzési sebesség és továbbra is alacsony rendszerterhelés jellemzi.

Mindemellett jelentősen bővült a szoftverek által nyújtott szolgáltatások köre is. Ezek közül a legérdekesebb a játékos üzemmód, valamint a helyreállító CD létrehozásának lehetősége. Az előbbi funkció segítségével teljes képernyős használat esetén a szoftverek figyelmeztetőablakainak felugrása letiltható. Ennek elsősorban a játékok és a prezentációk során van jelentősége. A helyreállító CD segítségével pedig lehetővé válik a fertőzött rendszerek külső forrásból történő ellenőrzése. Így olyan esetben is megtisztíthatók a számítógépek, amikor egyébként a merevlemez kiszerelésére lenne szükség.

A 4. generációs ESET szoftverek azt is képesek érzékelni, hogy a számítógép akkumulátorról vagy hálózatról működik-e, és ennek megfelelően időzítik az ütemezett feladatok végrehajtását. Ez a funkció a notebookok esetében megnöveli az üzemidőt. A vállalati felhasználók számára ezen kívül jó hír, hogy az új termékekbe bekerült az eddig önálló szoftverként létező ESET SysInspector rendszerfelügyeleti alkalmazás, mely lehetővé teszi az aktuálisan futó folyamatok és a rendszerösszetevők elemzését.

Az új funkciók mellett az ESET szakemberei a programmodulok tökéletesítésén is sokat dolgoztak. „A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a szoftverek új verziói a piacon jelenleg elérhető biztonsági szoftverekkel összehasonlítva kiemelkedően alacsony rendszerterheléssel rendelkeznek, így gyors betöltést és zavartalan működést biztosítanak.” – emelte ki Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője.

Az új szoftverek magyar nyelvű változatai néhány hónapon belül megjelennek. Az ESET üzletpolitikájának köszönhetően azok a felhasználók, akik most vásárolják meg termékeket, vagy már rendelkeznek érvényes licenccel, egyaránt használhatják az aktuális magyar nyelvű változatokat, vagy a most megjelent angol nyelvű szoftvereket, és az új generációs programok magyar nyelvű változatára azok megjelenésekor ingyenesen áttérhetnek.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés