Connect with us

Több mint félmillió mobilinternet-előfizetés

Dotkom

Több mint félmillió mobilinternet-előfizetés

Hivatalos adatok híján mindeddig csak becslések voltak a magyarországi mobilinternetes piac méretéről.

Január végén a három hazai mobilszolgáltatónak összesen 508 ezer mobilinternet-előfizetője volt – derül ki az Nemzeti Hírközlési Hatóság által közzétett gyorsjelentéséből. A MATRIX Kft. közreműködésével elkészített, most első ízben közölt jelentés szerint az idei év első hónapjában 14 ezerrel nőtt a Pannon, a T-Mobile és a Vodafone havidíjas mobilinternet-szolgáltatására előfizető ügyfelek száma. A forgalmazásban résztvevő előfizetések száma alapján a T-Mobile piacvezetőnek mondhatja magát: a társaság 52,31 százalékos piaci részesedéssel bírt január végén, szemben a Pannon 25,12 százalékos, valamint a Vodafone 22,57 százalékos szeletével.

A magyarországi mobilinternet-előfizetők a decemberi 651 ezer GByte után januárban 761 ezer GByte-os adatforgalmat bonyolítottak. A T-Mobile ebben az összehasonlításban is, 38,4 százalékos részesedéssel vezeti a szolgáltatók listáját. A Vodafone internetes ügyféltábora az adatforgalom alapján 37,72 százalékos, míg a Pannoné 23,88 százalékos részesedést jelent. Januárban az egy előfizetőre eső mobil adatforgalom a Vodafone-nál 3 GByte, a Pannonnál 1,71 GByte, a T-Mobile-nál pedig 1,32 GByte volt.

A gyorsjelentés nem tartalmazza a pre-paid konstrukcióban internetező mobilfelhasználók adatait. Ennek okairól Serly Miklós, a MATRIX Kft. projektigazgatója a Napinak elmondta: a gyorsjelentéssel azokról az előfizetőkről kívántak adatokat szolgáltatni, akik ténylegesen a mobilinternet használatáért vásárolják meg a szolgáltatást, a feltöltőkártyás internetezők ezzel szemben ugyanis többnyire ötletszerűen veszik igénybe a szolgáltatást.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom