Connect with us

technokrata

Rendszereink védelme – amin nem szabad spórolni

Dotkom

Rendszereink védelme – amin nem szabad spórolni

Avagy: Hogyan lesz az IT-biztonságból versenyelőny?

Az informatikai rendszerek biztonságát minden gazdasági körülmény mellett prioritásként kezelik a szervezetek, mivel alaptevékenységük az informatikai rendszerük működésére épül. Amennyiben a szervezet stratégiai irányvonalába illeszkednek az IT-biztonsági megoldásai és azok üzemeltetése, a szervezetnek ez akár jelentős üzleti előnyt is eredményezhet versenytársaihoz képest. Ennek elérését segítheti a Noreg havidíjas Stratégiai Biztonsági Tanácsadás szolgáltatása, mely nemcsak a jelenlegi informatikai rendszer folyamatos működését biztosítja, de segítségével előre megtervezhető és modellezhető minden informatikai rendszerben történő változás üzleti folyamatokra gyakorolt hatása is.

A piac nőni fog
A független piaci elemzők azt valószínűsítik, hogy a gazdasági események ellenére is megmarad az IT-biztonsági piac növekedési üteme, a Forrester szerint például idén az IT-költségvetések 12,6 százalékát teszik ki a biztonságra fordított kiadások, míg tavaly ez az érték 11,7 százalék volt – ami összértékében azonban várhatóan kevesebb lesz, mint tavaly.

A Noreg Kft. szakértőinek véleménye szerint az idei évben Magyarországon folytatódik néhány terület további növekedése, például a személyazonosság alapú biztonsági megoldások, valamint az üzletmenet-folytonossági (Business Continuity Plan) és a katasztrófa-elhárítási (Disaster Recovery Plan) tervek elkészítése iránti kereslet. Ezekkel párhuzamosan előtérbe kerülnek a költséghatékony biztonsági megoldások is, sokan tervezik például, hogy kihasználják a virtualizáció nyújtotta előnyöket, nekik a virtualizált környezetek biztonságáról is gondoskodniuk kell. Megtakarítást jelenthet még, ha az IT-biztonsági rendszerek üzemeltetését szakértőkre bízzák, ez az IT-biztonsági outsourcing egyúttal a megfelelő biztonsági szintet is garantálja a szervezetek számára. Az egyre bonyolultabb informatikai rendszerek kezelésére pedig az ügyfelek a központi menedzsment eszközöket, és a hardver- és szoftverkomponenseket integráltan tartalmazó „appliance” megoldásokat részesítik előnyben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom