Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rendszereink védelme – amin nem szabad spórolni

Dotkom

Rendszereink védelme – amin nem szabad spórolni

Avagy: Hogyan lesz az IT-biztonságból versenyelőny?

Az informatikai rendszerek biztonságát minden gazdasági körülmény mellett prioritásként kezelik a szervezetek, mivel alaptevékenységük az informatikai rendszerük működésére épül. Amennyiben a szervezet stratégiai irányvonalába illeszkednek az IT-biztonsági megoldásai és azok üzemeltetése, a szervezetnek ez akár jelentős üzleti előnyt is eredményezhet versenytársaihoz képest. Ennek elérését segítheti a Noreg havidíjas Stratégiai Biztonsági Tanácsadás szolgáltatása, mely nemcsak a jelenlegi informatikai rendszer folyamatos működését biztosítja, de segítségével előre megtervezhető és modellezhető minden informatikai rendszerben történő változás üzleti folyamatokra gyakorolt hatása is.

A piac nőni fog
A független piaci elemzők azt valószínűsítik, hogy a gazdasági események ellenére is megmarad az IT-biztonsági piac növekedési üteme, a Forrester szerint például idén az IT-költségvetések 12,6 százalékát teszik ki a biztonságra fordított kiadások, míg tavaly ez az érték 11,7 százalék volt – ami összértékében azonban várhatóan kevesebb lesz, mint tavaly.

A Noreg Kft. szakértőinek véleménye szerint az idei évben Magyarországon folytatódik néhány terület további növekedése, például a személyazonosság alapú biztonsági megoldások, valamint az üzletmenet-folytonossági (Business Continuity Plan) és a katasztrófa-elhárítási (Disaster Recovery Plan) tervek elkészítése iránti kereslet. Ezekkel párhuzamosan előtérbe kerülnek a költséghatékony biztonsági megoldások is, sokan tervezik például, hogy kihasználják a virtualizáció nyújtotta előnyöket, nekik a virtualizált környezetek biztonságáról is gondoskodniuk kell. Megtakarítást jelenthet még, ha az IT-biztonsági rendszerek üzemeltetését szakértőkre bízzák, ez az IT-biztonsági outsourcing egyúttal a megfelelő biztonsági szintet is garantálja a szervezetek számára. Az egyre bonyolultabb informatikai rendszerek kezelésére pedig az ügyfelek a központi menedzsment eszközöket, és a hardver- és szoftverkomponenseket integráltan tartalmazó „appliance” megoldásokat részesítik előnyben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés