Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsec már temetné a pecséteket

Dotkom

A Microsec már temetné a pecséteket

A nagy ügyfélforgalmat lebonyolító pénzintézetek vagy közszolgáltató cégek éves szinten akár 50-100 millió forint megtakarítást is elérhetnek az elektronikus aláírás használatával.

Azok a magánszemélyek, akik rendelkeznek e-szignóval, ennek ugyan a töredékét sem érhetik el, de azért az alapvető előnyöket ők is elkönyvelhetik – hangzott el a Microsec Számítástechnikai Fejlesztő Kft. sajtótájékoztatóján.

A társaság, amely jelenleg piacvezetőnek számít tízezret meghaladó, minősített biztonsági e-szignót használó ügyfelével, a magyarországi magánszemélyek felé szeretne nyitni, mivel körükben részben ismerethiány, részben óvatosság miatt kevesen alkalmazzák az e-szignót.

A cég szerint a tavalyi informatikai fejlesztések nyomán sok hivatalos helyen – például államigazgatási szervezeteknél, pénzintézeteknél, közműszolgáltató cégeknél – bizonyosodott be az e-szignó hatékonysága, az eljárás biztonsága, ami a magánszemélyek körében is vonzóvá teheti a pecsétmentes eljárást, hiszen használata ugyanúgy anyagi előnyt és időmegtakarítást eredményezhet, mint a nagyfelhasználóknál. Például nemcsak a közjegyzői másolati díjakkal kerülhet kevesebbe egy dokumentum hitelesítése, hanem az adminisztrációs időből is csak annyit igényel, amennyit a számítógép/laptop előtt az elektronikus papírok oda-vissza küldésével kell tölteni. Ráadásul vannak már olyan intézmények – ilyen például a Cégbíróság -, amelyekhez kizárólag elektronikus formában, e-szignóval hitelesítve nyújthatók be az iratok.

A hazai törvényi keretek 2001 óta teszik lehetővé az e-szignót, a használók köre azonban lassan bővül, e tendencia főleg annak nyomán erősödhet a magánhasználók körében – beleértve az egyéni, illetve kisvállalkozásokat is -, ha még több helyen lehet majd ebben a formában is hivatalos ügyet intézni, dokumentumokat hitelesíteni. Nagy valószínűséggel az a fiatalabb korosztály lesz egyre inkább vevő a minősített biztonsági aláírást lehetővé tevő e-szignó-kártyák igénylésére, amelynek körében mindennapos a számítógép-használat – mondta a Napinak Barsi András Attila, a Microsec kereskedelmi vezetője.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés