Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még tud növekedni a Vodafone

Dotkom

Még tud növekedni a Vodafone

A Vodafone Magyarország bevétele 1 százalékkal nőtt a december 31-én zárult harmadik pénzügyi negyedévében a bázishoz képest, a nehéz gazdasági környezet, az uniós roaming-szabályozás és a mobil végződtetési díjakra vonatkozó díjcsökkentés ellenére – közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a távközlési vállalat emellett 11,7 százalékkal bővítette ügyfeleinek számát a 2007-es év harmadik negyedévéhez képest. A Vodafone Magyarország pénzügyi éve április 1-jén kezdődik és március 31-én ér véget. A társaság a harmadik negyedévről részletesebb pénzügyi adatokat nem közölt.

A közlemény szerint a harmadik negyedév végére a vállalat piaci részesedése 0,2 százalékkal növekedett éves szinten, s december végén 21,86 százalék volt.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság adatai szerint januárban a három magyarországi mobilszolgáltató ügyfeleinek száma 12 millió 181 ezer volt. A Vodafone hálózatán mért adatforgalom a közlemény alapján több mint háromszorosára emelkedett az előző évhez képest, míg a mobilinternetes előfizetők száma 2,7-szeresére bővült.

A közlemény idézi Beck Györgyöt, a Vodafone Magyarország vezérigazgatóját, aki szerint a harmadik negyedéves eredmények azt mutatják, hogy a cég helyes úton halad, s folytatni kell a stratégia megvalósítását, amelynek fontos része az ügyfél-elégedettség további javítása. A közlemény szerint március elején a Vodafone mobilinternetes hálózata már 308 települést fed le, ami nemcsak azt jelenti, hogy a lakosság 60 százaléka számára elérhető a Vodafone hálózata, hanem azt is, hogy tavaly a cég szinte minden második napon bekapcsolt egy újabb települést a hálózatába.

A Vodafone korábban közölte, hogy a 2008 végén lezárult, tavalyi pénzügyi évében a szolgáltatási árbevétele 0,4 százalékkal bővült a hívásvégződtetési díj csökkentése ellenére. A 2007-2008-as pénzügyi évet megelőző 12 hónapban a Vodafone bevétele több mint 140 milliárd forint volt, ami 10 százalékkal haladta meg az azt megelőző évit. A 2007 áprilisától 2008 március végéig tartó pénzügyi évben a hívásvégződtetési díj csökkenése nélkül a bevétel növekedése elérte a 7,7 százalékot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés