Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pokolba kívánták a Microsoftot

Dotkom

Pokolba kívánták a Microsoftot

A kasszától való távozás után reklamált elbocsátott dolgozóinál a Microsoft.

Kicsapta a biztosítékot az internetes fórumozók körében, hogy a Microsoft visszakérte napokban elbocsátott két tucatnyi alkalmazottjától végkielégítésük egy részét. A világ legnagyobb szoftvergyártója levélben fordult 25 volt munkatársához arra kérve őket, hogy 14 napon fizessék vissza a készhez kapott lelépési díj egy részét, mert a hanyag adminisztráció többet utalt nekik annál, ami jártA levél felkerült az internetre, ami a vehemensebb fórumozókat durva beszólásokra késztette. “…szák meg, ami történt, az megtörtént!” – írta egyikük, és ez még finomabb mondatok közül való.

Egy jogász szerint a volt munkaadó csak akkor követelhetné vissza jogi úton a túlfizetést, ha bizonyítani tudná, hogy a tévedés azonnal nyilvánvaló volt az érintettek számára, azaz tudták, hogy többet kaptak annál, ami jár nekik. Ebben az esetben azonban olyanokról van szó, akik kötetlen munkaidőben dolgoznak, s ezért nem tudják pontosan mennyi a nettó keresetük.

A Microsoft visszavonta kérését, a vállalat inkább vállalja a 125 ezer dolláros veszteséget, mint hogy az ügy további forszírozásával további antireklámot csináljon magának.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés