Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóbb, gyorsabb netbook Google-segítséggel

Dotkom

Olcsóbb, gyorsabb netbook Google-segítséggel

Kajakra megy a Microsoft ellen a Google a netbookpiacon.

A tajvani Asustec Computer Inc., az 500 dollárnál olcsóbb – alapvetően e-mailezésre és internetezésre szánt – netbookok feltalálója, azt tervezi, hogy a Microsoft Windows Mobile szoftvere mellett a Google Androidját is telepíti gépeire. A különbség brutális: amellett, hogy az utóbbi program a nyílt forráskódú, ingyenes Lunux operációs rendszeren fut, még gyorsabb is, mint vetélytársa. A nagyobb hardverigény miatt a Microsoft szoftverével szerelt komputerek kétszer annyi ideig állnak fel, mint a linuxos netbookok.

Az Asustek Eee PC ágazatának igazgatója egyelőre nem árult el többet a tervekről, mert még minden mozgásban van. Tapasztalatcserére felkereshetik a HTC Corp.-ot, amely elsőként kínált Androidot futtató mobiltelefonokat. Ezeket például a T-Mobiel USA és a Vodafone ügyfelei vásárolhatták meg. A Samsung és az LG Electronics szintén tervezi a Google programjának átvételét, a HP és a Dell egyelőre nem nyilatkozik ezzel kapcsolatos elképzeléseiről.

Az Androidot mobil-számítástechnikai eszközökre tervezték. Az ilyen programoknak tekintettel kell lenniük arra, hogy a korlátozott hardver- és energiaforrás áll a rendelkezésükre, hogy kisebb képernyőn kell megjeleníteniük a weboldalakat stb. A tavalyi negyedik negyedévben a Windows Mobile uralta a netbookpiac 85 százalékát – ismerve a céget nem lehetnek kétségeink, hogy mindent meg fog tenni pozíciója védelme érdekében.

A mininotebookok értékesítése idén 22 millió darabra nőhet a tavalyi 11,4 millió után, miközben a komputerpiac növekedése 3,8 százalékra lassul a 2008-as 12 százalékról – derül ki az IDC informatikai piackutató cég novemberi előrejelzéséből.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés