Connect with us

technokrata

Hiába programozó a gyerek, nem tudja kijátszani szüleit

Dotkom

Hiába programozó a gyerek, nem tudja kijátszani szüleit

A Cisco routereinek új szoftverét még a programozásban jártas csemeték sem tudják módosítani, állítja a vállalat.

A Linksys by Cisco vezeték nélküli útválasztókra a Cisco gyárilag telepíti a Trend Micro Home Network Defender nevű internetbiztonsági szoftverét. Ezzel a router észleli és semlegesíti az olyan interneten keresztül érkező veszélyforrásokat, mint az adathalászat, az online csalás, a betolakodó programok és a vírusok. A szoftver biztonságos internetböngészést, a szülők által beállítható tartalomszűrést valamint biztonsági eseményjelentéseket kínál egyes Linksys by Cisco wireless-N rendszerű otthoni útválasztókon.

A Home Network Defender szolgáltatásai
Biztonságos webböngészés – A weben keresztül érkező veszélyek biztonsági kockázatát valós időben méri fel, és blokkolja az olyan oldalakat illetve hivatkozásokat, amelyeket rosszindulatúnak ítél meg. A felhasználók a Home Network Defender három biztonsági szintje közül választva kivédhetik a hitelkártya- és bankszámlaszámok eltulajdonításáért felelős online adathalászatot. A folyamatos frissítéseknek köszönhetően a program felismeri a legújabb kockázatot jelentő webhelyeket is, sőt, még az ilyen veszélyeket tartalmazó legitim oldalakat is kiszűri. Ez különösen a webböngészővel felszerelt játékkonzolok esetében jelent hatékony megoldást, amelyek nem feltétlenül rendelkeznek saját, megfelelő szintű internetbiztonsággal.
Szülői tartalomszűrés – A családtagok csak a szülők által beállított egyedi szabályoknak megfelelő tartalmakat tekinthetik meg, továbbá lehetőség van arra is, hogy bizonyos tartalmak csak adott időpontokban legyenek elérhetők. A hasonló funkciókat kínáló többi termékkel ellentétben a Home Network Defender már az útválasztó szintjén akcióba lép, így még a programozásban jártas csemeték sem tudják módosítani számítógépükön a tartalomszűrési beállításokat. A szoftver használatával egyben az is megakadályozható, hogy az internetet használók véletlenül nem kívánatos oldalakra látogassanak vagy az interneten keresztül működő betolakodóknak személyes adatokat szolgáltassanak.
Hálózati eseményriportolás – A szülők vagy a rendszergazdák figyelemmel kísérhetik a hálózati eszközöket és a hálózaton folyó tevékenységeket, emellett a rendszer azonnal észleli és megakadályozza az otthoni vagy kisvállalati hálózatba behatolni próbáló eszközöket. Mindemellett a szoftver jelenti a szülői tartalomszűrési szabályokat megsértő felhasználói tevékenységeket is. A hálózati riportok saját jelszóval a világ bármely pontjáról megtekinthetők.
Vírusvédelem – A csomag négy licencet tartalmaz a Trend Micro Antivirus és AntiSpyware programjaihoz, és így az útválasztókon meglévő biztonsági védelmet kiegészítve valóban többrétegű védelmi megoldást kínál.
Egyszerűbb használat – Mivel az internetbiztonsági program közvetlenül az útválasztón található, ezért azt nem kell külön minden számítógépre telepíteni. A Linksys Easy Link Advisor (LELA) alkalmazás a szülői tartalomszűrés konfigurálását is megkönnyíti, hiszen elég csak a készüléket jelző ikonra kattintani és megadni a kívánt beállításokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek