Connect with us

technokrata

Kölcsönözve olcsóbb lehet a szoftver

Dotkom

Kölcsönözve olcsóbb lehet a szoftver

Bemutatkozott az első olyan, kis- és nagyvállalatok számára egyaránt ajánlott, kihelyezett levelezési és biztonsági mentési szolgáltatás Közép-Európában, amely a régió minden országában egységesen elérhető. A magyar Central Europe On-Demand társaság havi előfizetési díj ellenében kínálja a távoli adatközpontban futó szoftverek használatát.

A Central Europe On-Demand és a Microsoft bejelentette, hogy Magyarországon elsőként szolgáltatásként nyújtott szoftveralkalmazásokat vezet be. Ez az első olyan, kis- és nagyvállalatok számára egyaránt ajánlott, kihelyezett levelezési és biztonsági mentési szolgáltatás Közép-Európában, amely a régió minden országában egységesen elérhető. A Central Europe On-Demand azt is bejelentette, hogy regionális stratégiájával összhangban megnyitja lengyelországi irodáját, amely várhatóan két hónapon belül indítja el szolgáltatásait, és ezt követően a cseh, román és szlovák piacon is hamarosan megjelenik.”Hostingszakértők vagyunk, hostingszolgáltatásokra specializálódtunk” – nyilatkozta Budafoki Róbert, a Central Europe On-Demand társalapítója és ügyvezető igazgatója. Hozzátette, munkatársaikat felkészítették az üzleti alkalmazások migrálására, menedzselésére és támogatására. “Olyan időket élünk, amikor nehéz jó szakembereket, és még nehezebb átláthatóan és megbízhatóan működő, hozzáértő partnereket találni a piacon. Úgy látjuk, hogy szolgáltatásunk meglehetősen hiánypótló ebben a szegmensben” – jelentette ki Budafoki (képünkön jobbra).

A Central Europe On-Demanddal folytatott együttműködés a Microsoft “szoftver+szolgáltatások” (S+S=Software+Service) stratégiájának része. Ennek lényege, hogy az ügyfelek havi előfizetési díj ellenében használják a távoli adatközpontban futó szoftvereket. A konstrukcióval a vállalatok jelenlegi infrastruktúra-költségeik töredékéért jutnak hozzá a piac legjobb üzleti szoftveralkalmazásaihoz és professzionális szolgáltatásaihoz – hangzott el az új szolgáltatást bemutató sajtótájékoztatón.”A kezdeményezés jelentős előrelépés a kelet-közép-európai régióban” – jelentette ki John Zanni, a Microsoft globális hostingtevékenységért felelős ügyvezető igazgatója. “Olyan időszakban, amikor a vállalatok költségtakarékos módon törekszenek ambiciózus növekedési céljaik megvalósítására, emelkedik a kereslet az alkalmazáskihelyezés iránt. Közös ajánlatunk biztonságos környezetet teremt a kkv-knak üzleti prioritásaik kezeléséhez.”A Central Europe On-Demand kínálatában Microsoft Exchange Server 2007, Microsoft Office Outlook 2007, Microsoft Windows SharePoint Services 3.0, Microsoft Office Communications Server 2007, valamint kihelyezett biztonsági mentési és helyreállítási szolgáltatások szerepelnek. A szolgáltatásokat vezető távközlési szolgáltatók közvetítésével, biztonságos adatközpontokban működő, 99,99 százalékos garantált rendelkezésre állású carrier-grade hosting platformról nyújtják. Az árak a házon belüli szolgáltatásra jellemző költségszint töredékét teszik ki: a standard Microsoft Exchange 2007 üzleti levelezési szoftver például 5-15 euróba kerül havonta felhasználónként, mindenféle egyszeri beruházási díj nélkül. Az új szolgáltatást kínáló cég több mint félmillió céget és kormányzati szervezetet céloz meg szolgáltatásával Magyarország, Lengyelország, Csehország, Románia és Szlovákia területén, és arra számít, hogy piaci penetrációja már az első három hónap után növekedésnek indul a regionális távközlési szolgáltatók bevonásával indított, webalapú és telemarketing-elemeket, valamint több promóciót is tartalmazó induló kampány nyomán.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek