Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább duzzadt az Alcatel vesztesége

Dotkom

Tovább duzzadt az Alcatel vesztesége

A francia-amerikai Alcatel-Lucent szerdán 1,321 milliárd eurós veszteséget jelentett adó után a tavalyi utolsó negyedévről kisebbségi részesedések nélkül, jóval nagyobbat az egy évvel korábbi, 48 milliós hiánynál.

Az európai részében a földrész második számú távközlésiberendezés-szállítójának negyedik negyedéves eredményét a piac általános gyengeségén kívül megviselte a korosodó termékskála arculatérték-leírása is – írta az MTI-Eco. A bevétel, 4,954 milliárd euró, 5,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi 5,234 milliárdtól. Ezzel egész évben az adó utáni veszteség 1,597 milliárd euróra nőtt a 2007-es, 443 milliós hiányról, a bevétel 4,5 százalékkal 16,984 milliárd euróra apadt 17,792 milliárdról.

A piaci lejtmenet miatt a csoport decemberben újabb takarékossági intézkedéseket jelentett be: ez év végéig 750 millió eurót akarnak megtakarítani, ennek egyharmad részét a közvetlen termelési költségekből, kétharmadát a kutatás-fejlesztésből, az értékesítés és az adminisztráció költségéből. A megvalósítás érdekében körülbelül ezerrel csökkentik a vezetői létszámot és ötezerrel a bérmunkában foglalkoztatottak számát. Ily módon remélik, hogy idén legalább nullszaldót lehet elérni az üzemi mérlegben.

Az Alcatel-Lucent előrejelzése szerint a távközlési berendezések piaca idén 8-12 százalékkal szűkül változatlan valutaárfolyamokon számolva, de a cég megőrizheti piaci részarányát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés