Connect with us

technokrata

Újabb gyárépítést halasztanak el a válság miatt

Dotkom

Újabb gyárépítést halasztanak el a válság miatt

A Canon bejelentette, hogy elhalasztja az idén júliusban Higashi Sonogi-gun városban alapított Nagasaki Canon Inc. építésének és üzembe helyezésének időpontját.

A digitális kamerák iránti igény 2000. óta folyamatosan és gyorsan emelkedett, így a kereslet várható növekedése miatt a Canon felismerte a termelési kapacitás növelésének szükségességét a digitális SLR és kompakt digitális kamerák területén.

A Canon Nagasaki alapításakor az eredeti tervek 2009 januárjára tűzték ki az építési munkálatok megkezdését, a gyártás pedig 2009 decemberében kezdődhetett volna a Kyushu-ban található Oita Canon Inc. vállalattal együttműködésben.

Az utóbbi időben azonban az egyesült államokbeli pénzügyi nagyvállalatok csődjének következtében kialakult globális gazdasági válság miatt a digitális kamerák iránti kereslet az eredeti tervekhez képest jelentősen visszaesett, amely szükségessé tette a korábbi gyártási tervek átgondolását. A kereslet csökkenése várhatóan folytatódik, ennek következtében a vállalat úgy döntött, hogy elhalasztja az új gyár építésének és üzembe helyezésének időpontját – áll a cég közleményében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin