Connect with us

Hirdetés

technokrata

Január elsejével már olcsóbb lesz a telefonálás

Dotkom

Január elsejével már olcsóbb lesz a telefonálás

Az NHH Tanácsa a nemzeti konzultáció után az EU Bizottság jóváhagyásával meghozta határozatát, mely szerint a végződtetési díjakat 2010. december 1-jéig három lépésben, egységesen 11,86 Ft-ra kell csökkenteni.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanács a mostani határozattal megerősíti a 2006-os határozatban foglaltakat, miszerint a három magyarországi mobilszolgáltató hálózataiban jelenleg érvényben lévő végződtetési díjak 2009. január elsején egységesen 16,84 Ft-ra csökkennek – áll a közleményben.

Jelenleg a három szolgáltató még eltérő végződtetési díjakat alkalmaz. A Magyar Telekom hálózatában a kívülről érkező hívások végződtetési díja percenként 19,75 Ft, a Pannon hálózatában 20,29 Ft, a Vodafone hálózatában pedig 20,99 Ft. A végződtetési díjak csökkentése teret ad a mobilhálózatokba irányuló (ott végződtetett) vezetékes- és mobilhívások kiskereskedelmi árának további csökkentéséhez.

A végződtetési díjak 2010. január elsején egységesen 14,13 Ft-ra csökkennek, majd 2010. december 1-én érik el a 11,86 Ft-os költségalapú díjat, amelyet a Tanács a nemzetközi szabályozási gyakorlatban kedvező eredményeket hozó – BU LRIC (Bottom Up Long Run Incremental Cost) – modell alapján állapított meg.

A határozat szerint a mobilhálózatokba érkező hívások végződtetéséért fizetendő nagykereskedelmi díj a jelenlegihez képest mintegy 40 százalékkal fog csökkenni 2010. decemberéig, miután a három magyarországi mobilszolgáltató végződtetési díjai az utóbbi három évben már mintegy 30 százalékkal mérséklődtek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés