Connect with us

Elhagyhatja Spanyolországot a Sony

Dotkom

Elhagyhatja Spanyolországot a Sony

A Sony vezetése azt tervezi, hogy spanyolországi televíziógyárából Szlovákiába helyezi át a termelést, ha a spanyol üzem nem csökkenti a költségeket.

Lapbeszámolókra hivatkozva az MTI azt írja, hogy a Sony vezetése komolyan fontolgatja az áttelepítést Szlovákiába, mivel ott a munkaköltségek 65 százalékkal alacsonyabbak, mint Spanyolországban. Korábban a Viladecavallsban lévő, 2500 fős üzemben közel 200 dolgozó elbocsátását helyezték kilátásba a gyár életképességének megtartására hivatkozva.

A japán vállalat időközben elnapolta fejlesztéseit a nyitrai Sony televíziógyárban. Korábban arról volt szó, hogy 5 milliárd koronát fordítanak az üzem bővítésére, s a szlovákiai gyárat a csoport világméretekben is első számú gyártóbázisává fejlesztik. Ez a beruházás azonban egyelőre várat magára, mivel csökken a kereslet az LCD televíziók iránt. Tavaly a nyitrai Sony-gyárban 6 millió készüléket állítottak elő, az idén várhatóan 4 milliót gyártanak.

A szlovák gazdasági minisztérium támogatást helyezett kilátásba a japán cég számára, mivel a nyitrai gyárban megkezdődött a leépítés, igaz egyelőre csak az idénymunkások körében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom