Connect with us

Száguldó netportálok

Dotkom

Száguldó netportálok

A Szonda Ipsos és a Gemius közös gemius/Ipsos Audience (gIA) elnevezésű online-közönségmérésének októberi adatai azt mutatják, hogy a pénzügyi világválság hatására jelentősen megnőtt a gazdasági oldalak, illetve a nagy hírportálok gazdasági rovatainak látogatottsága.

Októberben ezek az oldalak több mint másfél millió embert, a 15 év feletti, legalább havonta internetező lakosság közel felét vonzották, ami szeptemberhez képest 10 százalékos növekedést jelent. A látogatószám növekedése mellett az oldalakon eltöltött idő is megnőtt, így a napi.hu-n 25-ről 45 percre, a portfolio.hu-n 40 percről 1 órára emelkedett az egy látogató által átlagosan eltöltött idő. A mért gazdasági oldalakon egyébként összességében átlagosan valamivel több mint egy órát töltöttek az internetezők októberben, akik között felülreprezentáltak a felsőfokú végzettségűek, a nagyvárosokban élők és a magas társadalmi státusúak.

A portálok keresztlátogatottságának vizsgálata azt mutatja, hogy az index és az [origo] gazdasági rovatai mellett a figyelőnet és a hvg.hu tartozik a legnagyobb – és egyben a legszélesebb exkluzív olvasói körrel rendelkező – gazdasági oldalak közé.

A Gemius 1999-es megalapítása óta foglalkozik internetes piackutatással. Jelenleg Közép- és Kelet-Európa legnagyobb online-piackutatója. A társaság lehetőséget nyújt az internetezők böngészési szokásainak (gemiusTraffic), az online-közönség profiljának (gemiusProfile) vagy az internetes reklámkampányok hatékonyságának (gemiusEffect) vizsgálatára. A gemiusAudience kutatás Európa több piacán is közös eszköze az online-hirdetéseknek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom