Connect with us

technokrata

Kiválhat a Synergon legjövedelmezőbb üzletága

Dotkom

Kiválhat a Synergon legjövedelmezőbb üzletága

Egy zrt. válhat csak ki a Synergonból, mely a cég legjövedelmezőbb üzletágát, az IT-outsourcingot viszi majd tovább – döntött a cég mai közgyűlése.

Rendkívüli közgyűlést tartott ma a Synergon, melyen egyetlen kérdésben, a társaság kiválással történő átalakulásról döntöttek a tulajdonosok. Az igazgatósági előterjesztés három zrt. kiválását javasolta annak érdekében, hogy a cég a jövőben holding-struktúrában működhessen, amelytől a vezetőség azt reméli, az egyes szervezeti egységek teljesítménye és költséghatékonysága pontosabban mérhető lesz.

A közgyűlés végül nem az igazgatóság tervét, hanem a Pannergy által előterjesztett módosítást fogadta el. Ennek értelmében csak egy cég válik ki a Synergonból, mely a társaság IT-outsourcing tevékenységét viszi majd tovább. A tranzakció részleteit egy szétválási szerződés szabályozza majd, mely rendelkezik arról, mely szerződéses jogok és kötelezettségek, valamint az azokhoz kapcsolódó szakmai minősítések és referenciák kerülnek a zrt.-hez.

A kiváló társasághoz – mely a cég legjövedelmezőbb tevékenységét viszi majd tovább – kerül a Synergon-vagyon egy része, többek között valamennyi a cég sajátrészvényeiből, vagy azok ellenértéke. A zrt. 99 százalékos tulajdonosa a Synergon Nyrt. lesz, egy százalék erejéig pedig a kiváló cégben részesedni kívánó Synergon-tulajdonosok szerezhetnek majd részvényeket.

A kiválás megtörténtéhez szükség van még egy második közgyűlés jóváhagyására is, amelyen a tulajdonosok már a “vagyonmegosztás” részleteinek ismeretében dönthetnek majd. Ekkor egyébként bármely részvényes nyilatkozhat úgy, nem kíván az átalakuló társaságban részt venni, és kérheti, hogy a cégvagyon rá jutó részét – jellemzően az egy részvényre jutó saját tőkét – fizessék ki számára. Ez az összeg a harmadik negyedéves számok alapján 490 és 550 forint között lehet – a pontos összeg attól függ, miként értékeljük a cég határidős sajátrészvényeit. Ez a szint akár támaszként is szolgálhat az árfolyam számára az elkövetkezendő időben.

Tovább


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle