Connect with us

technokrata

Megérkezett Magyarországra a világ első mikroprojektora

Dotkom

Megérkezett Magyarországra a világ első mikroprojektora

Magyarországon is bemutatták a sajtó számára a 3M új mikroprojektorát. Az alig tenyérnyi, mobiltelefon méretű 3M MPro110 Mikroprojektor műszaki áttörést jelent a vizuáltechnikában, hiszen a parányi kivetítő a személyes prezentációkhoz és a digitális tartalmak közös megtekintéséhez nyújt egyszerű és valóban mobil lehetőséget.

Mindenkinek ismerős a helyzet, amikor egy társaságban előkerülnek a mobiltelefonok, és családi, utazási vagy házi kedvencekről készült fotóikat, avagy egy-egy utcán elkapott pillanatot osztanak meg egymással a jelenlévők. Az egyetlen gond, hogy a mobilok kijelzője sem méretben, sem felbontásban nem alkalmas az élmény közös megtekintésére, fotók és filmek élvezhető megjelenítésére. Az aprócska projektorral azonban akár egy kétszemélyes megbeszélésen is professzionális prezentáció tartható.

A 3M a terméket a hordozható eszközökhöz tervezte, csatlakoztatható médialejátszókhoz, ultra mobil pc-khez, laptopokhoz vagy fényképezőgépekhez. Apró méretének és akkumulátoros üzemmódjának köszönhetően a használatához nincs szükség különösebb előkészületre, hálózati áramra. Legyen szó sokat utazó üzletemberek bemutatójáról, baráti összejövetelről, a készülék akkumulátoráról bármikor megtartható egy egyórás vetítés. A gyárilag mellékelt lítium-ion akkumulátor töltője egyben hálózati adapterként is funkcionál. A teljesen hangtalan működésű, 152 grammos projektor mindössze 115 mm hosszú, 50 mm széles és 22 mm vastag, mégis akár 1,2 méteres átlójú mozgó- vagy állóképet is képes létrehozni. A mikroprojektor nemcsak laptopokkal, hanem mindennel kompatibilis, ami rendelkezik kompozit videokimenettel és a mobilinformatikában adathordozóként szóba jöhet.

A ledes fényforrásnak köszönhetően nincs szükség külön hűtőventilátorra, ami a fogyasztást tovább csökkenti. Mindemellett bekapcsoláskor gyakorlatilag azonnal üzemkész. Izzócserét szintén nem igényel, hiszen a beépített világítótestek várható élettartama eléri a 20 ezer órát, ami még napi 5 óra használat mellett is 10 évnél hosszabb szervizmentességet jelent.

A parányi eszköz natív felbontása 640×480 pixel, de képes megjeleníteni az ennél nagyobb SVGA, XGA és WXGA felbontású képeket is. A készülék PAL és NTSC videoformátumokat kezel, képaránya 4:3. A maximálisan vetíthető 1,2 méteres kép is a projektorok szokásos élességét adja. Amennyiben szükség van rá, a projektort a beépített menettel standard kameraállványhoz is csatlakoztathatjuk. A készülék fogyasztói ára 100 ezer forint alatt lesz – olvasható a gyártó közleményében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák