Connect with us

technokrata

Kiskarácsony, nagykarácsony, spammel tele a padlásom

Dotkom

Kiskarácsony, nagykarácsony, spammel tele a padlásom

Mindenki legyen óvatos, ha alkalmi vételt kínáló ajánlatok érkeznek a postaládájába.

A valódi kiskereskedők karácsony előtt előszeretettel küldenek ki tömegesen akciókról szóló leveleket, hogy megpróbálják a lehető legmagasabbra feltornázni az eladásokat. E tendencia az USA-beli megahétfői (Cyber Monday) és fekete pénteki rohamnál is jól látható volt. A levélszemetelők ezt a trendet használják ki most. Mindenki legyen óvatos, ha alkalmi vételt kínáló ajánlatok érkeznek a postaládájába: a bűnözők nem éppen karácsonyi jókívánságokkal kedveskednek a takarékoskodni vágyó netes vásárlóknak. A tárgysorban szereplő aktuális, megtakarítással, ajándékkal kapcsolatos kecsegtető szövegekkel próbálják ugyanis becsapni a felhasználókat a spammerek.

A Symantec legújabb levélszemét-állapotjelentéséből kitűnik, hogy az ilyen levelek három leggyakoribb tárgysora a „2008 legjobb üzlete! (Best Sales 2008!)”, „Költs kevesebbet idén a karácsonyra (Spend Less this Christmas)” és az „Egy igazán jó ajándék (A Really Good Gift)”. Ugyanakkor ezeket a kifejezéseket a valódi kereskedők is használják. A Symantec levélszemét-állapotjelentése arra is rámutat, hogy a spammerek apró változtatásokkal próbálják meg elkerülni a levélszemét-szűrőket. Például a „Amazing Christmas Deals (Hihetetlen karácsonyi kínálat)” helyett a „Amazing Christmas Specials (Hihetetlen karácsonyi ajánlat)” kifejezést használják.

További kiemelt témák a hónapban
– a levélszemetelők a bombayi merényletről szóló híreket gyógyszerajánlatok terjesztésére használták
– a képes levélszemét gyakoribb lett novemberben, jelenleg az összes levélszemét tíz százalékát teszi ki. Az ilyen levélszemét 57,3 százalékának a mérete 10 és 50 kB közé esik.
– Az elmúlt néhány hétben nőtt a netes kaszinókat hirdető levélszemét mennyisége. Jellemzően a fizetettnél több eljátszható pénzt vagy kiemelt (VIP) bánásmódot ígérnek.
– a levélszemetelők továbbra is kihasználják Barack Obama megválasztásával kapcsolatos információkat

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle